Tipy na vánoční dárky pro malé LEGO nadšence

Tipy na vánoční dárky pro malé LEGO nadšence

25. listopad 2020

4 minuty čtení

Pokud máte doma vášnivého LEGO stavitele a ještě jste nezačali s vánočními nákupy, inspirujte se tipy na originální LEGO věcičky a doplňky, které pod stromečkem potěší každého milovníka barevných kostek.

LEGO dárky neznamenají jenom stavebnici, oblíbené jsou i jiné vychytávky s designem legendárních kostiček.

Vybavení do pokoje

Úložné nádoby, které vypadají jako velká hlava LEGO panáčka, vytvoří v pokojíčku originální dekoraci i šikovnou skrýš na poklady. Uložíte do nich totiž různé drobnosti jako autíčka, gumičky do vlasů nebo psací potřeby. A když k tomu přidáte ještě věšák na oblečení v designu LEGO kostky, rázem si děti úklid oblíbí.

Náš tip: Než dáte LEGO hlavu pod stromeček, schovejte do ní ještě pár vánočních sladkostí. 

LEGO doplňky jsou navzájem kompatibilní, takže velkou hlavu zacvaknete například do pořadačů se zásuvkami nebo boxů, které připomínají obří stavebnicové kostky.

Nadšeným sběratelům udělá radost krabička na LEGO postavičky, do které si je pěkně vystaví.

Soukromý LEGOLAND doplní i rámečky na fotky, kterými ozdobíte třeba prázdnou zeď nebo stůl. 

Inspirujte se s LEGO doplňky do dětského pokojíčku, které jsme vyzkoušeli i my.

S vychcytanými doplňky bude pokojíček jako malý LEGOLAND.

LEGO i do školy

Jakmile začnou vánoční prázdniny, děti hodí tašku do kouta a na školu dva týdny ani nepomyslí. S LEGO pomůckami se ale na návrat k učení budou i těšit.

Zabalte jim pod stromeček pouzdro s psacími potřebami od LEGA. Každá tužka i guma v sobě mají kousek stavebnice, takže je do pouzdra jednoduše zacvaknete. Na zapisování úkolů nebo malování vyberte LEGO deník, který se zamyká zacvaknutím tužky.  

Do školy nebo na výlet potřebuje špunt pořádnou svačinu. LEGO svačinové sety se vyrábí v různých designech a jsou dost velké, aby se do nich vešlo jídlo na celý školní den. 

Seznamte se s vychytávkami pro školní den v naší recenzi.

S LEGO doplňky je školní den větší zábava.

Kufry a batůžky pro malé cestovatele

Na školu v přírodě i víkend u babičky se hodí praktické zavazadlo. A kam jinam by si měl stavebnicový maniak sbalit věci než do obří LEGO kostky?

Kufr připomínající dílek stavebnice mezi dětmi frčí hlavně kvůli vzhledu, rodiče ale potěší i praktické vychytávky, jako je bezpečnostní zámek nebo možnost zacvaknout do sebe víc kufrů.

Pomůcky do kroužku nebo drobnosti na výlet prcek sbalí do menšího batůžku. K tomu se skvěle hodí například batohy z kolekce LEGO Tribini. Jsou lehké a v několika designech.

Náš tip: Až budete s vaším potomkem psát dopis Ježíškovi, naznačte mu, ať napíše o jeden batůžek i pro vás. Tribini batohy se totiž vyrábí ve dvou velikostech, takže se na rodinném výletě pěkně sladíte.

Přečtěte si, jak se líbily kufry a batůžky s LEGO designem nám.

S LEGO kufrem nebo batůžkem půjde balení skoro samo.

Budík nebo hodinky se superhrdiny

Veselý budík dostane z postele i toho největšího spáče. Žádný LEGO fanda přece neodmítne, aby ho budila velká červená kostka jako ze stavebnice. Pro náročnější je v nabídce i budík, který hlídá Superman nebo Wonder Woman.  

Jako doplněk přidejte pod stromeček i hodinky – třeba ve stylu Star Wars, Jurský park nebo LEGO Friends. Děti si procvičí hodiny a zvyknou si kontrolovat čas.

Veselé LEGO hodinky a budík pomůžou dětem hlídat čas.

Drobnosti, které potěší

Jestli má prcek největší radost, když je pod stromečkem spousta malých dárečků místo několika velkých, zabalte zvlášť různé drobnosti.

Školáci si rádi „tuní“ aktovky, takže je potěší třeba přívěšek se superhrdiny nebo tematikou LEGO či Star Wars. Připnete je třeba i na klíče. Děti budou mít radost z nové mini hračky a klíče si budou i víc hlídat. Některé přívěsky mají i LED světýlko, takže si dítě může posvítit třeba na klíčovou dírku.

Mladším, kteří se ještě bojí spát po tmě, udělá pod stromečkem radost LEGO lampička. Díky slabšímu světlu děti klidně usnou, ale nebude je v noci budit.

Zvednutím LEGO lampičky změníte barvu světla.

LEGO věcičky seženete ve větších hračkářstvích nebo na e-shopech. 

Dál čtěte:

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

Správná hračka děti zabaví a budou z ní nadšené. Nezapomínejte ale na to, že musí být zároveň i bezpečná. Přečtěte si tipy, co bezpečná hračka splňuje, a podle čeho ji nejlépe poznáte.

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Taky jste si v autě jako malí představovali, že dešťové kapky na okýnku závodí a nadšeně fandili? Dnešní děti ale slyší na mnohem akčnější závody. My jsme na dráhu pustili robotické brouky. Podívejte se, jak se o první místo popral skarab se škorpionem.

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Dětský pokojíček je zvláštním místem: uklízíte ho třeba i desetkrát denně, ale stejně se tam pořád něco válí. Jak zajistíte pořádek a uspořádáte hračky, aby bylo všechno pěkně po ruce? Přečtěte si naše tipy.