Zařizujeme pokojíček stylově: recenze LEGO doplňků do dětského pokoje

Zařizujeme pokojíček stylově: recenze LEGO doplňků do dětského pokoje

24. srpna 2020

3 minuty čtení

O prázdninách je čas na generální úklid pokojíčků: třídění, vyřazování a uvolňování prostoru pro nové školní věci. A přesně do této akce jsme se pustili i u nás doma. A hádejte, kdy Vali přestala protestovat a koulet očima? Když jsem jí navrhla, že pokojík oživíme pár praktickými LEGO doplňky.

Při úklidu se vždy držíme jednoduchého pravidla – vše vracíme na své místo. A pokud ho daná věc nemá, vytvoříme ho.

Sponky a gumičky v LEGO hlavě

Všude se povalující sponečky, mašličky a gumičky jsou pro Vali samozřejmě důležité, ale různé organizéry a stojánky u nás nikdy nefungovaly. Představovala bych si spíš nějakou nádobu, ve které to nemusí být uspořádané, ale všechno bude pohromadě.

Nabízela se úložná LEGO hlava. Otevírací hlavička panáčka nebo panenky z LEGO stavebnice je navíc vtipná a nadčasová, takže mi ani nevadí, když se občas objeví v obýváku u zrcadla.

Úložné hlavy seženete ve více designech.

Velikostí i designů je mnoho. Pro malé rebely je ideální obličej s vypláznutým jazykem a pro teenagery LEGO kostlivec. Kromě gumiček a sponek se hodí třeba na bonbony, autíčka, pastelky nebo i na kancelářské potřeby. Super je, že obří hlavu postavíte jak samovolně na polici, tak ji nacvaknete na další úložné LEGO boxy, jako jsme to udělali my.

Uklízení do obřích LEGO kostek je zábava

Úložné boxíky se zásuvkou, které vypadají jako několikrát zvětšený dílek z LEGO stavebnice, se vyrábí ve tvaru kostky 2×2 nebo obdélníku 4×2. Do větší se pohodlně vejdou sešity formátu A5 a menší schová třeba úkolníček nebo psací potřeby, které tak děti mají hned po ruce. LEGO boxy se vyrábí v 11 barvách, proto je vždy sladíte se stávajícím vybavením pokoje a uvidíte, jak si děti budou najednou rády uklízet.

LEGO úložné boxy a hlavy do sebe zapadají jako opravdová stavebnice.

A chcete vědět tajemství? Jednu pudrově růžovou úložnou LEGO kostku jsem si vybrala i já do ložnice k dětské postýlce jako pohotovostní box s věcmi na přebalování. A až nebude naše nejmenší Justinka potřebovat plínky, využijeme ji na drobnosti i v jejím pokojíčku.

Věšáky jako ze stavebnice pomůžou třídit oblečení

Aby vypadal pokojíček pořád uklizený a oblečení, batůžky nebo kabelky se neválely po zemi nebo židlích, je super využít věšáčky. Barevné LEGO věšáky tak považuji za mimořádnou vychytávku. Vybrat si můžete ze dvou typů:

  • nástěnné lišty se třemi stejně velkými háčky v různobarevných provedeních
  • a setu tří samostatných nástěnných věšáku.

Barvy věšáků rozliší, které oblečení je do školy a které na ven.

Ty samostatné se mi líbí víc díky tomu, že jsou variabilní. Každý je v jiné velikosti i barvě a tak se hodí do různých místností. Navíc je můžete připevnit různě vysoko a přizpůsobíte tak výšku i menšímu sourozenci. 

S Vali jsme díky nim vymysleli i barevný systém třídění oblečení:

  • červený věšáček hlídá čisté šaty připravené na druhý den do školy,
  • na modrém visí věci „na lítačku“ 
  • a bílý znamená – připraveno na praní.

Tři samostatné věšáky v jednom balení můžete využít ve více místnostech.

Stěnu jsme doplnili ještě o rámečky na fotky a vznikla nám tak kompletní designová LEGO zeď. Rámečky drží i samostatně postavené a dovnitř se vejdou fotky 10×15 nebo 12×17, s jejichž vložením pomůže kartonová pasparta. Skládat na sebe je zase můžete, jak se vám zlíbí. Tuto funkci u LEGO doplňků miluju.

Rámečky na fotky jako stavebnicové dílky.

Dárek v podobě LEGO doplňků ocení spolužák i jeho maminka

LEGO vybavení do pokoje je skvělé i jako dárek k narozeninám pro kamarády dětí – všechny LEGO kousky jsou univerzální a potěší holky i kluky. Fotorámeček, úložný box, věšáky nebo sběratelská krabička na LEGO postavičky (kterou ale klidně využijí i na jiné drobnosti) se budou dětem líbit a rodiče ocení jejich praktičnost.

Sběratelský box na LEGO figurky využijete i na jiné drobnosti.

Přečtěte si další tipy, jak šikovně uklidíte a uspořádáte hračky v pokojíčku. Máte už nějaký LEGO doplněk doma? Napište nám, jak pomáhá při uklízení vašim dětem.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.