Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

27. července 2020

2 minuty čtení

Dětský pokojíček je zvláštním místem: uklízíte ho třeba i desetkrát denně, ale stejně se tam pořád něco válí. Jak zajistíte pořádek a uspořádáte hračky, aby bylo všechno pěkně po ruce? Přečtěte si naše tipy.

1. Vymyslete systém

V dětském pokojíčku se nevyhnete tomu, že hračky budou tak nějak všude. Všechno ale musí mít své stálé umístění. Pro každý druh hraček najděte místo, kam je budete vždy ukládat. Takže všichni plyšáci budou pohromadě třeba na poličce a stavebnice v jednom boxu. Ať už to bude speciální box nebo krabice od bot. Hlavně, že v tom bude systém.

2. Oblíbené hračky mějte po ruce

Sami určitě víte, se kterou hračkou si vaše dítě hraje nejraději. Tu vždycky nechávejte někde po ruce, ať ji pak nehledáte pod hromadou těch méně populárních. Oblíbenou panenku nebo plyšáka dejte klidně na polici. Stavebnici pak třeba v boxu do hracího koutku.

3. Pořiďte úložné boxy

Rozmyslete si, jaké úložiště se nejlépe hodí pro konkrétní druh hraček: 

  • pro plastové hračky a stavebnice jsou ideální různé boxy a krabice,
  • plyšáky zase ubytujte v plátěném koši 
  • a na drobnosti pořiďte třeba papírový kufřík.

Před nákupem si ujasněte, kam chcete boxy, krabice nebo kontejner na hračky uložit, a přeměřte si, jestli tam dobře pasují. 

Náš tip: Boxy na hračky pořizujte ideálně stohovatelné – naskládáte je jednoduše na sebe a ušetříte tím prostor. Vybírejte také uzavíratelné boxy, působí uklizeněji.

4. Nalepte štítky

Orientaci v neprůhledných krabicích a boxech vám usnadní štítky s popisky nebo ještě lépe s obrázky. Nalepte je na viditelné místo, ať pak všechno zbytečně nevytahujete.

Štítky jsou užitečné i pro děti. Poznávání a zařazování hraček na správné místo pro ně bude zároveň výzva i zábava.

5. Využijte každé místo

Hračky, se kterými si děti hrají jen příležitostně, schovejte klidně dozadu do skříně nebo do úložného prostoru v posteli. 

Využít se dá opravdu každé místo, třeba i dveře od skříně. Pověsíte na ně kapsář a máte vystaráno. Nezabere žádný prostor a vejde se do něj spousta drobností. 

Aby vaše snaha nepřišla vniveč, zapojte do úklidu a třídění hraček i malé pomocníky. Rádi napodobují dospělé, takže se při společném úklidu budou cítit důležitě, a navíc si časem zvyknou sami dávat hračky na správné místo. 

Než hračky uložíte do krabic, zkontrolujte, jestli nepotřebují vyčistit. Sepsali jsme pro vás návod, jak na to třeba u LEGO stavebnice.

Dál čtěte:

Nano Box Sumo: uspořádali jsme akční souboj vibračních brouků v ringu, který se vejde do kapsy

Nano Box Sumo: uspořádali jsme akční souboj vibračních brouků v ringu, který se vejde do kapsy

Éra Pokémonů a herních kartiček je už dávno out. U dětí dnes frčí třeba HEXBug Nano brouci, se kterými uspořádáte sumo zápasy. Podívejte se na video a přečtěte si, co takhle hračka všechno umí.

Vybíráte kufr pro děti? Máme pro vás tipy, na co se zaměřit

Vybíráte kufr pro děti? Máme pro vás tipy, na co se zaměřit

Prckové rádi napodobují dospělé, takže se budou dřív nebo později dožadovat vlastního cestovního zavazadla. Přečtěte si tipy, díky kterým vyberete pro svou ratolest vhodný kufr.

Představujeme stavebnicovou pistoli HEXBug Robotics VEX Switch Grip

Představujeme stavebnicovou pistoli HEXBug Robotics VEX Switch Grip

Testovali jsme stavebnicovou pistoli. A co si budeme povídat, ocení jí spíš kluci. Jaký dojem udělala hračka na 6letou školačku? Přečtěte si, proč se nevyplatí genderové stereotypy a jakou zábavu s hračkou zažijí děti i rodiče.