Představujeme stavebnicovou pistoli HEXBug Robotics VEX Switch Grip

Představujeme stavebnicovou pistoli HEXBug Robotics VEX Switch Grip

24. června 2020

4 minuty čtení

Testovali jsme stavebnicovou pistoli, což je skvělá hračka pro starší školáky. A co si budeme povídat, ocení jí spíš kluci. Jaký dojem udělala hračka na 6letou školačku? Přečtěte si, proč se nevyplatí genderové stereotypy a jakou zábavu s hračkou zažijí děti i rodiče.

Když jsem Vali ukázala stavebnici VEX Robotics Switch grip, nejdřív moc nadšená nebyla. Přece jen jsou robotické stavebnice od HEXBug více zaměřené na kluky. Sama jsem začala stavebnici rozbalovat a tak trochu vsázela na to, že dětská zvědavost bude silnější než genderové stereotypy. A vyšlo to. Po chvilce se Vali přidala a já mohla zhodnotit, jak se se stavěním kuličkové pistole popere 6letá holčička.

Stavění nás bavilo obě. Když hračka stojí za to, tak nezáleží, jestli si s ní hrají holky nebo kluci.

Stavebnice a pistole v jednom

Krabice obsahuje 140 dílků, ze kterých postavíte supermoderní pistoli na kuličky. Tedy spíš na maličké balonky, které jsou také součástí balení.

Buď sestavíte pistoli přesně podle návodu, nebo vymyslíte cokoli jiného podle fantazie. Všechny dílky jsou totiž kompatibilní s ostatními stavebnicemi Robotics VEX, takže stavitele nic nelimituje.

Balení ukrývá 140 různě velkých dílků.

Dílky, které v krabici najdete, se dělí podle typu na:

  • stavební – černé nebo oranžové dírkované destičky různých rozměrů, ze kterých se skládají jednotlivé části pistole, 
  • spojovací – plastové pevné nýty černé, šedé nebo oranžové barvy, které se zacvakávají do destiček,
  • speciální – dílky, které slouží například k sestavení zásobníku (tunely), nebo samotné kuličky.

Stavebnici sestaví s trochou pomoci i prvňáček

Návod k VEX Switch grip je obrázkový a jasný. Důležitá legenda je v češtině a podrobný obrázkový návod pochopila i šestiletá Vali, která si u toho navíc procvičila matematiku. Spojování komponentů je totiž založeno na počítání dírek v jednotlivých kusech.

Postupovali jsme podle návodu a dařilo se nám skvěle.

Na krabici výrobce uvádí střední obtížnost číslo 3. Bez návodu bychom ale byly ztracené. Jakmile jsme se ale zorientovaly, šlo to rychle. Dílky do sebe dobře zapadají, jen se zacvaknutím některých nýtků musíte menším dětem pomoct. Stavění pistole nám trvalo necelé půl hodiny. Což je zlomek času oproti tomu, jak dlouho jsme si s ní potom vyhrály.

Vali chystá munici.


Tip na hru: Přinesla jsem zbylé kelímky z dětské oslavy, postavila je do pyramidy a soutěžily jsme, která z nás jich pistolí sestřelí víc. Pálily jsme jednu střelu za druhou a tak jsme se nasmály, že jsme úplně zapomněly počítat.


Pistole dostřelí až 6 metrů, je ale bezpečná

Úplně jiný rozměr do hraní samozřejmě vnesl tatínek. Stříleli jsme v chodbě i v obýváku a doteď nemůžeme najít 3 kuličky. Pistole totiž dostřelí až 6 metrů.

Zamířit a pal!

Kulička je lehká, takže nic nerozbije, a vystřelí vždy jen tak rychle, jak rychle stlačíte spoušť. Někdy si děti raději hrají na policajty a zloděje než střílí na terč a ani v tomto případě není důvod k obavám. Kulička má v průměru asi centimetr a půl a ani velmi rychlým stlačením spouště neublíží.

Kuličky do pistole –  rychle vystřelí, ale neublíží.

Ideální dárek pro starší kluky i holky

Robotics VEX Switch grip je ideální kombinací hračky a stavebnice pro starší školáky. Sada Switch grip je doporučená pro děti od 8 do 14 let. Vali je 6, mně o něco víc než dvakrát horní doporučená hranice a stavění jsme si užily obě dvě.

Stavebnici si užije celá rodina.

Kuličková stavebnice je skvělý tip na dárek třeba k narozeninám: potěšíte jí malého oslavence i jeho rodiče. Samotné stavění totiž rozvíjí prostorovou představivost, musí se u něj přemýšlet a za odměnu si pak děti zastřílí z bezpečné kuličkové super pistole.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.