LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

9. červen 2021

4 minuty čtení

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

S LEGO Friends Hearts výbavou se děti sbalí, než řeknete Smarťáček

„Pojedeme za babičkou a dědou!“ Tento pokyn u nás vždycky spustí úprk ke skříni a balicí šílenství. Vali si vybrala na tyhle kratší výlety výbavu s designem LEGO Hearts, což jsou legová srdíčka typická pro seriál LEGO Friends, které má tak ráda. 

Motivů je celkem 8 a všechny série ladí s ostatním školním LEGO vybavením. Jestli jste viděli recenzi na školní aktovku LEGO Optimo, tak i tu pořídíte ve stejném designu. Takže srdíčka můžete mít na každém kroku.

A protože má babička bazén, chystá si Vali  napřed plavky, boty k vodě a plavací brýle. Na tento typ věcí je nejlepší stahovací vak, protože když po koupání šoupneme vlhké věci do poesterového pytlíku, nepromočí se. Ten od LEGO Hearts má objem 22 l a rozměry 42 × 34 cm. Původně je určený na přezůvky, ale vy si do něj můžete dát cokoliv.

Tip: Mokré plavky hned po návratu od babičky nezapomeňte vyndat, ať vám nezatuchnou a neplesniví.

Pytlík na přezůvky nebo na cokoliv jiného má navíc na šňůrkách bezpečnostní pojistku, která se při silném natažení rozpojí.

A se srdíčky v balení pokračujeme. Oválný penál využíváme často k uložení drobné hygieny. Na jednu noc stačí kartáček na zuby s pastou a hřebenem. Díky délce 23 cm, která vystačí pastelkám a tužkám, se tam pohodlně vejde i hygiena.

Když Vali zůstává u babi déle nebo jedeme na nějaký výlet, vždycky vyžaduje svou vlastní peněženku. Bere si s sebou drobné na zmrzlinu nebo do zoo na upomínkové mince se zvířaty. Díky rozměru 8 × 12 × 2 cm a praktickým kapsám dáte do LEGO peněženky i kartičku pojištěnce nebo občanku. Doklad totožnosti se může hodit, když vám caparta hlídá babička nebo někdo známý. Už jen kvůli prokázání věku dítěte třeba u vstupní pokladny hradu.

Uvnitř peněženky je kapsička na zip, kam jsme dali mince, několik oddílů na kartičky a celá se uzavírá dalším zipem. Na přední straně je kapsa s průhledným okénkem třeba na vstupenku do zoo. Díky odnímatelnému popruhu nosí Vali LEGO peněženku na krku a kdykoliv potřebuje, odcvakne ji a schová do batůžku.

Už přišla touha po vlastní peněžence? Tu od LEGA pořídíte v 9 designech.

Varianta LEGO Black Faces potěší i dospělé LEGO maniaky

Někdy s Vali zůstaváme u našich i s celou rodinou. S 15měsíční Justinkou jezdíme většinou s kufrem, ale svoje osobní věci beru zvlášť do batohu. LEGO má obrovský výběr typů i velikostí. Díky batůžkům sladíte celou rodinu, nebo si vyberete nějaký jen pro sebe. 

Black Faces jsou žluté LEGO hlavičky s různými obličeji na černém podkladu. Zvolila jsem školní batoh o objemu 16,5 l. Má dvě kapsy, ergonomicky tvarovaná záda a reflexní prvky.

Black Faces školní batoh s hlavičkami a kostkami LEGO je nutný doplněk pro rodiče malých LEGO nadšenců.

I přesto, že batoh je určený školákům, velikost je i pro mě tak akorát. Boční síťovanou kapsu jsem využila na lahev s pitím a ocenila jsem detail reflexního panáčka na jednom z popruhů. Pro rodiče malých LEGO maniaků jsou LEGO panáčci, kde to jen jde, téměř nutností.

Do batohu jsem přibalila i LEGO toaletní taštičku ve stejném designu. Základní líčidla jsou stylově v bezpečí a navíc je nemusím lovit v útrobách batohu. Taštička má rozměr 14 × 22 × 8 cm a pohodlně do ní schováte dámská zkrášlovadla, ale i hygienické potřeby.

Toaletní taštička s LEGO panáčky s objemem 2 l pojme víc nezbytností, než je nutné.

Všechno příslušenství, do kterého jsme dnes balili, je z polyesteru, který je výborně omyvatelný a nepromokavý. U dětských potřeb se tato vlastnost vždy hodí. Vzhled si vyberou holčičky i kluci a vy jim sladíte celý set. Batohy, peněženky, pytlíky na přezůvky, toaletní taštičky, oválná pouzdra a další nezbytnosti v LEGO designu pořídíte na Mallu, Alze a v internetových hračkářstvích, jako je 4kids.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.

Zkraťte si dlouhé chvíle s minihlavolamy od RecentToys

Zkraťte si dlouhé chvíle s minihlavolamy od RecentToys

Zkraťte dětem dlouhou chvíli při čekání na autobus, u lékaře nebo než je vyzvednete ze školy. A nepotřebujete k tomu ani tablet nebo telefon. Všechnu práci odvedou přívěsky s minihlavolamy od RecentToys.