Školní aktovka LEGO Optimo očima maminky a prvňačky

Školní aktovka LEGO Optimo očima maminky a prvňačky

20. července 2020

5 minut čtení

Školní tašky budou ještě pár týdnů ležet v temných koutech pokojíčků a Vali už přemýšlí, že by po prázdninách tu svou vyměnila. Po absolvování první třídy máme o počtu kapes, tíze a vzhledu školní aktovky naprosto jasno, a tak se Vali pustila do testování LEGO aktovky pro malé školáky. Co se jí líbilo nejvíce a co ocení hlavně rodiče? Přečtěte si naši recenzi.

700 gramů a útlý tvar potěší rodiče drobných dětí

Výběr aktovky pro školáka se v dnešní době pomalu podobá výběru automobilu. Třeba povinné reflexní prvky, které jsou dané zákonem, a ergonomicky tvarovaná záda s vypolstrovanými popruhy má dnes už každá dobrá aktovka. Výrobci proto vymýšlí, čím se odlišit.

Ergonomicky tvarovaná záda dobře větrají.

Rozhodují detaily, design a hlavně hmotnost. Aktovka LEGO Optimo a jejích 700 gramů patří mezi nejlehčí na trhu. Je tak lehká, že ji Vali prázdnou na zádech skoro necítí. Díky tomu, že má užší tvar (měří 38 × 28 × 20 centimetrů), nevypadá malý školák tak, že aktovka nese do školy jeho, ale on ji. Zvláště pro rodiče menších dětí bývají rozměry rozhodující.

Valentinka v 7 letech měří 125 cm, podívejte se, jak jí LEGO aktovka sedí na zádech.

Konec učebnicím, které voní jako svačina

Osvědčilo se nám na aktovce co nejméně kapes a zipů. Pro Vali je to jednodušší, nemusí si pamatovat, do které z nich si učebnici uložila. V tom nás nadchla aktovka od LEGA, která má jeden hlavní prostor na zip, do kterého se vejdou všechny učebnice i sešity.

Jedna velká kapsa malým školákům bohatě stačí.

Pro těžší knížky je uvnitř speciální oddíl, který je drží u zadní stěny. Díky tomu se aktovka nepřevažuje a nezatěžuje tím páteř. V kombinaci s hrudním pásem je navíc dítko narovnané a aktovka mu na zádech pěkně sedí.

Těžší věci vždy co nejblíže k zádům a zapnout hrudní pás. Jen tak zbytečně nezatížíte páteř.

Uvnitř nechybí okénko na rozvrh hodin, jmenovka a kapsička na drobnosti, kterou uzavřete zipem. Vychytávkou, která nás nadchla, je odnímatelný klip na čip do školní jídelny nebo na klíče. Pokud jej hned po obědě dítě připne zase zpátky do aktovky, druhý den ho nemusí v jejích útrobách složitě hledat.

 Čip do jídelny už nezapomene.

Ihned pod klopou na suchý zip najdete speciální kapsu na pouzdro a do další samostatné kapsy na přední straně aktovky uložíte svačinu. Oceňujeme, že tahle svačinková kapsa má termo úpravu – chleba se šunkou i ovoce zůstanou déle čerstvé. A navíc odděluje dobroty od školních pomůcek, takže matematika nebude vonět buchtami od babičky.

Termo kapsa pojme i běžný svačinový box.

Po bocích jsou dva síťované prostory pro věci, které potřebuje mít vaše dítě po ruce. Třeba termosku s pitím nebo malý skládací deštník či pláštěnku.

Praktické síťované boční kapsičky najdete s obou stran aktovky.

Pytlík s přezůvkami nacvakněte na aktovku

Optimo aktovka má čtyři designy: vyrábí se ve stylu LEGO Ninjago, LEGO Police a dva vzory podle LEGO Friends pro holky. Materiál je omyvatelný a nepromokavý.

Aktovka se prodává spolu s batůžkem na přezůvky, oblečení na tělocvik či na věci do výtvarky nebo kroužku, který dítko navštěvuje po škole. Do klipů na ramenních popruzích aktovky batůžek nacvaknete a pevně ho na ni přiděláte tak, že shora sedí na klopě samotné aktovky.

Batůžek na přezůvky nebo kroužky si školák na aktovku pohodlně přidělá sám.

Tohle se Vali líbilo nejvíc, dala si do něj boty na tancování, legíny i tričko, připevnila si jej sama na aktovku a nemusela myslet na to, že pytlík s tréninkovými věcmi zapomene v šatně.

Školní taškou to teprve začíná

Jako rodič nejvíce oceňuji nízkou hmotnost a tvar aktovky, který Vali dobře seděl na zádech i přesto, že má úzká ramena. Líbí se mi i dostatek reflexních prvků a možnost přikoupení spousty doplňků v designu LEGO příběhu, do kterého je školní taška laděná.

Tip pro příbuzné, kteří chtějí také přispět něčím do školní výbavy: ve stejných designech jako LEGO aktovky najdete i několik druhů peněženek, pouzder, přívěsků, menších batůžků i pytlíků.

Vali už je myšlenkami na letním soustředění.

Nemáte ještě na školní rok ani pomyšlení a spíš teď chystáte děti na tábor nebo prázdniny k babičce? Podívejte se na videorecenzi, jak se balí do LEGO kufru. A k aktovce se vraťte třeba na konci prázdnin.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.