Zkraťte si dlouhé chvíle s minihlavolamy od RecentToys

Zkraťte si dlouhé chvíle s minihlavolamy od RecentToys

1. červen 2021

4 minuty čtení

Zkraťte dětem dlouhou chvíli při čekání na autobus, u lékaře nebo než je vyzvednete ze školy. A nepotřebujete k tomu ani tablet nebo telefon. Všechnu práci odvedou přívěsky s minihlavolamy od RecentToys.

S RecentToys a jejich matematickými hlavolamy, bludišti nebo kouzelnými skříňkami jsme si lámali hlavu už několikrát. Zatím jsme ale řešili jen ty ve velikostech – tak akorát do ruky. Velká obliba RecentToys hlavolamů, a především těch podobných Rubikově kostce, ale způsobila, že se výrobce rozhodl vytvořit zmenšené varianty.

Pětice mini hlavolamů RecentToys. Který je ten váš?

Vznikl tak 

  • Mini Feliks Pillow, 
  • Mini Divers Helmet,
  • Mini Skewb a 
  • Mini Molekuly.

Abyste si je dokázali představit i bez obrázků, trošku jsme si je přejmenovali. 

Mini Feliksův polštář (Mini Feliks Pillow) je hlavolam pro děti od 7 let a funguje na principu klasické Rubikovy kostky. Tvar opravdu připomíná naducaný polštář. Ve skutečnosti je to lehce zakulacená krychle, u které máte za úkol poskládat stěny tak, aby měla každá jednu barvu.

Hlavolam nadýchaný jako polštářek, ale jeho skládání ustlání na růžích určitě nepřipomíná.

Mini potápěčova helma (Mini Divers Helmet) bude na klíčích vypadat jako obyčejný přívěsek, ale když se podíváte pozorněji, zjistíte, že je to kamarád na zkrácení dlouhé chvíle. Helmu dokáží správně barevně sestavit už i sedmiletí školáci. Hlavolam poskládáte, když sjednotíte všechny kroužky po obvodu helmy do jedné barvy. Koukněte, jak se toho Vali zhostila bez větších problémů.

Skládání Mini Divers Helmet neboli Potápěčovy helmy vyžaduje stoprocentní soustředění.

Mini mnohostěn (Mini Skewb) vypadá na první pohled jako designový přívěsek, ale nenechte se zmást, vaše mozkové závity pěkně potrápí. Dutý mnohostěn a jeho ultimátní verzi jsme testovali v nedávném videu a přiznám se, že jsem měla velký problém oba mnohostěny dokončit. Klasická i mini verze je ale doporučená pro děti od 9 let, a tak to spíš vypadá, že hlavolamy nebudou mou parketou.

Mini Skewb (doporučen od 9 let) je designový hlavolam s karabinou na klíče, který vás potrápí i ve třiceti.

Mini Molekuly jsme ve velké variantě nezkoušeli, o to víc nám přišla mini verze roztomilá. A je sympatická i díky změně řešení. Molekuly se totiž sestavují na základě znalostí japonské oblíbené hry Sudoku. Na každé stěně se tedy nesmí opakovat kulička stejné barvy. Výhodou je, že i když máte molekuly „rozehrané“, nikdo to na první pohled nepozná, protože přívěsek je za každých okolností pěkně barevný.

Kuličky jako molekuly v kostce.

RecentToys hlavolamy: a přece se hladce točí

U RecentToys určitě stojí za zmínku hladké skládání hlavolamů. Když jsme otáčeli jednotlivými dílky na kostkách, nikde nic nedrhlo a pěkně po sobě klouzaly. Zdá se to jako maličkost, ale mě vždycky rozčilovalo, jak se třeba Rubikova kostka zasekávala. Pravda, byla už několik generací stará, takže se jejímu výrobci nedalo nic vyčítat, ale mně to kazilo chuť skládat.

Výhody minihlavolamů oproti klasické verzi

To, že cestovatelské verze je možné připnout karabinkou na klíče nebo na batoh, je jasné. Děti i dospělí se tak zabaví na nástupištích, v čekárnách nebo v MHD. Dokonce v pracovních přestávkách je to skvělá věc na odreagování. 

K rozehranému mini hlavolamu se ale děti vrací častěji než k domácí verzi. Proč? Při čekání na maminku u školy nebo na autobusové zastávce se totiž díky nim jednoduše zabaví. Doma si pak vybírají mezi několika hračkami a tam hlavolamy prvenství většinou nezískají.

Minihlavolamy aspoň na chvíli odvrátí děti od displejů mobilních telefonů, lépe se díky nim hledají klíče, když je na ně pověsíte, a zároveň jsou designovým přívěskem i hračkou v jednom. Seženete je v hračkářstvích jako je Bambule či Sparkys nebo třeba online na e-shopech Hras.cz nebo Maxíkovyhračky.cz.

Milý, barevný a chytrý dárek v jednom, to je minihlavolam od RecentToys.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.