Jak jsme se zapotili při řešení hlavolamu Hollow Cube 2 na 2

Jak jsme se zapotili při řešení hlavolamu Hollow Cube 2 na 2

3. únor 2021

4 minuty čtení

Člověk by si řekl, že když je dovnitř hlavolamu vidět, neskrývá žádné tajemství, a tím pádem patří k těm jednodušším. Hlavolam Hollow Cube 2 na 2 takhle napálil i nás. I když jde o dutou kostku, její složení nám dalo pěkně zabrat. Podívejte se, jak nás nakonec potrápila.

Nad hlavolamy Hollow od Recent Toys jsme si hlavu lámali už dřív. Jedná se vlastně o dutá geometrická tělesa, která se řeší podle stejného principu jako Rubikova kostka. Liší se hlavně v tom, že skrz ně vidíte a na výběr máte několik druhů, například:

  • Pyramidu,
  • Skewb,
  • Ultimate Skewb
  • a Cube neboli kostku 2 na 2, kterou jsme si vybrali na dnešní testování.

Stejně jako ostatní hlavolamy Hollow, má i kostka 2 na 2 několik os, kolem kterých otáčíte jednotlivými částmi. Měníte tak pozice a skládáte stěny ze stejně barevných dílků

U pyramidového hlavolamu otáčíte klidně jen jednou pyramidkou kolem své osy, nebo celým horním dílem.

Potom, co jsme zkoušeli jednotlivými částmi jen tak náhodně otáčet a doufali, že dřív nebo později kostku složíme, zjistili jsme, že to zas tak jednoduché nebude. Kostka 2 na 2 má totiž 3,5 milionu barevných kombinací a k dosažení stejnobarevných stěn vás dovede správný sled systematických tahů, takzvaných algoritmů.

Algoritmy jsou označené písmeny a to, jak budou následovat za sebou, záleží na vás.

Jelikož jsou hlavolamy doporučené od 14 let, vrhla jsem se na řešení já. Rozhodli jsme se uspořádat časovou challenge, při které mi Vali měřila čas.

Kostku jsme zamíchali, nachystali stopky a na mě čekalo dlouhé trápení. Nakonec jsem si vytiskla tahák s algoritmy a zkusila skládat s jeho pomocí. Zapotila jsem se sice pořádně, ale kostku jsem pokořila.

Hlavolam Hollow Cube mě potrápil víc, než jsem čekala.

Barevné hlavolamy jsou pěkně designované, takže když zrovna někomu nezavařují mozkové závity, můžou zdobit poličku nebo stůl v dětském pokoji.

Podívejte se i na další videorecenze na našem YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať už vám žádné video neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.