Provedeme vás naším dnem s LEGEM: od probuzení až po večerníček

Provedeme vás naším dnem s LEGEM: od probuzení až po večerníček

23. září 2020

4 minuty čtení

Plánujete vzít své děti do Legolandu? Udělejte si jeden svůj soukromý doma, jako my. Od chvíle probuzení přes vyučování a odpolední kroužky až po zalehnutí do postele – LEGO je s námi na každém kroku. LEGO totiž nejsou jen stavebnice na hraní, ale taky zajímavé doplňky do školy nebo do pokojíčku. Tak vás vítáme u nás...

S veselým budíkem už nebude líné ráno

Valentinka nemá ráda ranní vstávání. Od chvíle, co má ale LEGO budík, jí vstávání takový problém nedělá. Budík vypadá jako velká červená kostka a zvoní tím klasickým digitálním pípáním. Není to sice ten nejpříjemnější zvuk, ale Vali nic jiného neprobudí. Navíc se jí líbí, jak se pípání vypíná zmáčknutím jednoho výstupku na kostce.

TIP: Budík má i funkci odloženého buzení tzv. snooze.

Ideální velikost krabičky na svačinu změříte banánem

Během toho, co si Vali čistí zuby a obléká se, já připravuji svačinu. Máme od LEGA asi tři typy svačinových boxů, ale nejvíc mi vyhovuje krabička ve tvaru velké LEGO kostky. Má totiž ideální velikost.

Zjistila jsem, že když se do boxu vejde banán, mám vyhráno. Pak je totiž krabička tak velká, že do ní bez problémů naskládám jakoukoliv svačinu a nemusím řešit, kam s ovocem.

Krabička na svačinu se pohodlně vejde i do menší kapsy batohu.

Lahev na pití LEGO Friends je ze svačinového setu, který je zrovna v myčce. Banán se do něj sice nevejde, ale je zase skvělý díky posuvné přepážce, která v krabičce oddělí nakrájené jablíčko od rohlíku se šunkou.

Lahev LEGO Friends neteče a pití v ní vystačí na celý školní den.

TIP na dětskou oslavu

Ledové LEGO kostky v limonádě? Za tenhle nápad vás budou milovat všichni spolužáci vašich dětí. Pokud plánujete narozeninovou party, udělejte si do mrazáku zásobu ledových LEGO kostiček. My jsme to vyzkoušeli a byl to hit. 

Aby šly po zmrznutí do sebe zacvakávat, použijte minimálně 2 formy a do mrazáku je vložte položené na sebe. Až gratulanti přijdou, dejte jim kostičky do pití a nebo uspořádejte soutěž, kdo postaví vyšší věž, než se mu kostky rozpustí.

Ledové LEGO kostky budou na dětské oslavě hit.

Batoh, klíče, boty a rychle do školy!

Jestli se už chystáte svěřit dětem klíče od domu, ale máte strach, že je ztratí, zkuste pořídit hezkou klíčenku. Děti si budou sice dávat víc pozor na klíčenku s oblíbeným hrdinou než na samotné klíče, ale účel to splní.

Existují spousty druhů a divila jsem se, že v pražském Hamleys, kde byla Vali s babičkou na prázdninách, nepadl výběr na Olivii z jejích oblíbených Friends. Vali si nakonec vybrala klíčenku s LEGO panáčkem převlečeným za párek v rohlíku, který má zároveň i LED světýlko.

A babička ještě přikoupila i hodinky. Opět jsou v různých designech a nejvíc na nich oceňuji, že si je sami oddělením pár článků můžete zkrátit nebo později – až dítko povyroste – zase prodloužit. Vali se na konci první třídy učila hodiny a se svými vlastními hodinkami si je procvičuje mnohem raději.

S hodinkami se lépe hlídá čas, kdy vyrazit do školy, a klíče zase pohlídá vtipná klíčenka.

Kvůli tomuhle LEGU se paní učitelka zlobit nebude

Největší parádu ale Vali udělala s pomůckami do školy. Součástí každé z nich je kousek stavebnice, takže je na sebe vzájemně připevníte. Do LEGO pouzdra si Vali přicvakla barevné fixy, gelové tužky a speciální gumu. 

Pravítko celé vyzdobíte kousky stavebnice a Vali napadlo, že to zkusí s dílky z náramků LEGO Dots, které máme doma. 

Náš tip: Jako dárek pro kluky školního věku jsou zase parádní sety Star Wars nebo Ninjago, ve kterých jsou bloky s nálepkami a sada tužek ve stejném designu.

Fixy, gelovky, pravítko, pouzdro, nálepky, bloky...s tímto LEGEM můžou děti i do školy.

Po návratu ze školy je čas nachystat se na odpolední trénink. Vali vymění batohy, sbalí si sama taneční boty, legíny a tričko a vyrážíme. Lahev na pití si bere už dospěláckou, vejde se do ní více vody, která je na tréninku potřeba, a navíc nemá tak dětský design. A to je na tréninku mezi staršími holkami také důležité.

Do batůžku LEGO Tribini Joy se vejdou všechny věci třeba na tancování.

Vyčůrat a spát. „Mami, ještě chvilku…”

Po celém dni bych řekla, že toho bude mít Vali dost a usne jako špalek. Občas ji ale najdu v posteli, jak si před spaním ještě potají prohlíží knížku. A abych neměla podezření, rozsvítí si k tomu šikovné LEGO světýlko, které přidělá klipem přímo na stránky knížky a silikonovým páskem si nastaví směr, kterým má svítit.

Batman světýlko na knížky posvítí, kam potřebujete.

Knížka neknížka, Vali musí na kutě. Nechávám svítit maličké světýlko na dobrou noc, které později přijdu vypnout. Malá LEGO kostička je na usínání ideální – nesvítí moc intenzivně a pokud chcete, zvednutím lampičky změníte barvu světla.

Všechny LEGO doplňky i psací potřeby, seženete ve větších hračkářstvích nebo na e-shopech.

A pokud vy ještě spát nemusíte, napište nám na Smarťáčkův Facebook nebo Instagram, který LEGO doplněk z našeho dne se vám líbí nejvíce.

Skvělá lampička k usínání a budík Ninjago.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.