Čeká vás dovolená nebo prázdniny u babičky? Poradíme, jaké hračky přibalit do batůžku

Čeká vás dovolená nebo prázdniny u babičky? Poradíme, jaké hračky přibalit do batůžku

13. duben 2021

3 minuty čtení

Balení dětského kufru na dovolenou nebo výlet k babičce už máte nejspíš v malíku. Pár triček, kraťasy, kalhoty, prádlo, něco do deště, pyžámko, hygienické potřeby a hurá do světa. Když ale dojde na výběr cestovních hraček, hrozí i rodinná krize. Děti by si nejraději sbalili celý herní koutek a rodiče chtějí naopak ušetřit místo v kufru auta. Přečtěte si, co na výlet vzít, aby se dítě zabavilo a zároveň nebylo potřeba speciální zavazadlo na hračky.

Spolehlivým řešením je sáhnout po nejoblíbenějších hračkách, protože bez nich by dost možná dítě ani nechtělo opustit pokoj. Případně se poohlédněte po hračkách, které se na výlety a cestování hodí nejlépe. Při jejich výběru zohledněte hlavně věk a záliby dítěte.  

Přečtěte si také, jak vybírat hračky podle věku.

Zařiďte zábavnou cestu autem i letadlem

Cestování bývá spolu s balením jednou z méně příjemných částí dovolené. Dlouhé hodiny sezení na místě se ale díky správné hračce dají bezbolestně přežít. Nejmenším by na cestách neměl chybět oblíbený plyšák, panenka nebo autíčko, se kterými si popovídají nebo vykouzlí závodní trasu téměř kdekoliv. Povědomá hračka jim navíc usnadní přechod do cizího prostředí, který by je mohl v útlém věku zneklidnit.

Starší děti se zabaví třeba s magnetickým puzzle nebo skládačkami a logickými hrami, které jsou díky zacvakávací podložce praktické i do auta. Malým umělcům přibalte taky sadu papírů a pastelek, aby si mohli dojmy z cesty rovnou zaznamenat na papír. V případě, že si dítě rádo povídá, vymýšlejte různé příběhy a hádanky podle toho, co po cestě zrovna potkáváte nebo si zahrajte oblíbený slovní fotbal.

Užijte si vodní radovánky u bazénu nebo na pláži

Kvůli dovolené nemusíte nutně nakupovat nový herní repertoár. Na pláž nebo k bazénu se ideálně hodí i hračky, se kterými si prcek hraje ve vaně nebo na pískovišti. Přibalte s sebou třeba kyblíček s bábovičkami a lopatičkou, vodní mlýn, kalíšky na vodu a nezapomeňte ani na vodní pistoli, se kterou se často vyřádí i dospělí.

Sportovně založené děti zase nepohrdnou létajícím talířem, míčem do vody nebo sadou na plážový tenis. Početnější rodiny se pak na pláži zabaví i volejbalovým turnajem.

Zabavte se s deskovkami

Deskové hry jsou u spousty rodinných posezení neodmyslitelnou stálicí. Skvěle se s nimi zabavíte i po večerech na hotelu nebo když zrovna nepřeje počasí. Hry klidně přibalte dětem také na prázdniny k babičce.

Na trhu najdete hry s nejrůznějšími principy i tématy, které osloví jak děti, tak prarodiče. Sáhněte například po hrách, které jsou zaměřené na postřeh, jako je ADC Blackfire Dobble. Hráči hledají dva stejné symboly na kartách a snaží se co nejrychleji zbavit všech svých karet.

Fanoušky dobrodružství, hlavolamů a hádanek nadchne třeba desková hra Ubongo: Honba za diamanty, kde budou sestavovat skládačku, která je zavede k nejdražším drahokamům z celé Afriky. 

Starším dětem pořiďte oblíbenou hru Krycí jména, ve které se dva týmy hráčů snaží odhalit, kteří tajní agenti patří na jejich stranu.

Přečtěte si také, jak spolehlivě zabavíte jedináčka.

Dál čtěte:

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

Správná hračka děti zabaví a budou z ní nadšené. Nezapomínejte ale na to, že musí být zároveň i bezpečná. Přečtěte si tipy, co bezpečná hračka splňuje, a podle čeho ji nejlépe poznáte.

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Taky jste si v autě jako malí představovali, že dešťové kapky na okýnku závodí a nadšeně fandili? Dnešní děti ale slyší na mnohem akčnější závody. My jsme na dráhu pustili robotické brouky. Podívejte se, jak se o první místo popral skarab se škorpionem.

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Dětský pokojíček je zvláštním místem: uklízíte ho třeba i desetkrát denně, ale stejně se tam pořád něco válí. Jak zajistíte pořádek a uspořádáte hračky, aby bylo všechno pěkně po ruce? Přečtěte si naše tipy.