Proměňte koupání ve vodní radovánky: vybíráme hračky do vany

Proměňte koupání ve vodní radovánky: vybíráme hračky do vany

20. únor 2021

3 minuty čtení

Že u vás není večerní koupání oblíbenou částí dne? Pořiďte prckům hračky do vany, které promění povinný rituál na vodní radovánky. Přečtěte si tipy, podle čeho hračky vybírat, a jaké se do vany hodí nejvíce. 

Zaměřte se na vlastnosti hračky i preferenci dítěte

Z regálů v hračkářství na vás budou pokukovat nejrůznější hračky určené do vany. Při výběru té nejvhodnější se zaměřte na:

1) Věk dítěte

Nejdříve zkontrolujte informaci o doporučeném věku, kterou najdete na obalu nebo štítku hračky. V případě e-shopu je doporučený věk uvedený v popisu produktu.

2) Materiál, ze kterého je hračka vyrobená

Při výběru možná narazíte i na hračky z levných a nekvalitních materiálů. Ty poznáte tak, že výrazně zapáchají a při vyšších teplotách vody pouští barvu. Proto raději sáhněte po hračkách vyrobených z netoxických a šetrných materiálů. Informace o původu materiálu najdete na štítku hračky.

Přečtěte si, na co se zaměřit při výběru klasických hraček.

3) Druh hračky

Pro nejmenší se hodí nejvíce gumové hračky v podobě vodních tvorů. Čím jsou ale děti starší, tím roste i repertoár hraček, se kterými si cachtání užijí. O zábavu ve vaně se postarají například:

  • gumové hračky,
  • hračky na přelévání vody,
  • vodní malování,
  • knížky do vody,
  • nafukovací hračky,
  • vodní fontány a stříkačky,
  • nebo rybářská výbava se síťkou a udicí.

Při výběru zohledněte i povahu vašeho plaváčka. Pokud je spíš klidný a tvořivý, sáhněte po sadě na vodní malování. Ta obsahuje několik barviček, které se hodí na suchý i mokrý povrch, a navíc se dají jednoduše smýt, takže neutrpí ani kachličky v koupelně.  

Akčnější děti pak na vodní radovánky ocení spíše stříkačky a fontány.

4) Bezpečnost a kvalitu provedení  

Než si hračku odnesete z obchodu domů, ujistěte se, že je její bezpečnost potvrzená certifikátem výrobce. Označení certifikátu najdete na štítku či obalu hračky nebo v případě e-shopu v popisku produktu.

Zjistěte, jak poznáte opravdu bezpečnou hračku.

U kachniček to nekončí

Oblíbená gumová kachnička se pohupuje snad v každé dětské vaničce. Občas ale neuškodí, když hračky ve vodním království trochu obměníte.

Spoustu zábavy si děti užijí třeba s natahovacími hračkami. Tučňáka, želvu, chobotnici nebo dokonce ponorku pohání mechanický strojek, díky kterému po natažení hračka sama plave. Dítě si navíc při natahování procvičí i motorické dovednosti.

Pokud vám nevadí, že se podlaha v koupelně občas promění v jednu velkou louži, pořiďte dětem vodní fontánu nebo stříkačku. Dítě do hračky nalévá vodu a ta rozpohybuje různé části hračky nebo stříká vodu ven jiným otvorem.

S nálepkami a magnetkami získávají děti vědomosti i ve vaně. Zvířátka, číslice či písmena se dají opakovaně připevnit na dlaždičky, takže si prcek vybírá, jestli má zrovna chuť na hrátky s matematikou nebo abecedou. Fascinující pro děti budou i nálepky, které při kontaktu s vodou změní barvu nebo obrázek.  

Napište nám na Facebooku nebo Instagramu, jaké vodní hračky si oblíbil váš malý plaváček.

Dál čtěte:

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

Správná hračka děti zabaví a budou z ní nadšené. Nezapomínejte ale na to, že musí být zároveň i bezpečná. Přečtěte si tipy, co bezpečná hračka splňuje, a podle čeho ji nejlépe poznáte.

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Taky jste si v autě jako malí představovali, že dešťové kapky na okýnku závodí a nadšeně fandili? Dnešní děti ale slyší na mnohem akčnější závody. My jsme na dráhu pustili robotické brouky. Podívejte se, jak se o první místo popral skarab se škorpionem.

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Dětský pokojíček je zvláštním místem: uklízíte ho třeba i desetkrát denně, ale stejně se tam pořád něco válí. Jak zajistíte pořádek a uspořádáte hračky, aby bylo všechno pěkně po ruce? Přečtěte si naše tipy.