Otestovali jsme Hubelino hry pro nejmenší: sudoku, ovečky a další

Otestovali jsme Hubelino hry pro nejmenší: sudoku, ovečky a další

7. září 2020

4 minuty čtení

„Už tam budém?“ Věta, kterou slyší rodiče během každé delší cesty autem. Ze zadních sedadel už ale zaznít nemusí. Stačí, když dětem přibalíte Hubelino hry pro nejmenší, které jsou do auta ideální. Otestovali jsme rovnou čtyři.

Logické hry i pro nejmenší

Značka Hubelino vytvořila ze čtyř známých her varianty pro děti od 4 nebo 6 let. Vznikla tak série her, kterou tvoří Sudoku, Domino, Tangram a Schovaná ovečka. Místo papírových verzí, na které jsme zvyklí, je ale převedla na stavebnicové podložky.

Značka Hubelino vytvořila ze čtyř známých her varianty pro děti od 4 nebo 6 let.

Každý balíček obsahuje logickou hru a stavebnici v jednom. Dílky se připevňují k podložce, takže se kostičky nerozsypou a hry se dají pohodlně hrát třeba i v autě nebo ve vlaku.

Klasika trochu jinak 

Sudoku funguje na stejném principu jako klasická verze, jen se místo čísel doplňují barevné kostičky. Podložka je ve tvaru čtverce 8×8. Úkolem malého luštitele je poskládat kostky 4 základních barev tak, aby se ve sloupci, v řádku ani ve čtverci žádná z nich neopakovala.

Dětská verze sudoku pomáhá dětem procvičovat logické myšlení.

Domino si zahrajete hned v několika variantách. Oblíbené je například tvoření hada nebo hra Čtyřka, při které se tvoří řada čtyř stejných puntíků.

S Hubelino dominem si poskládáte i oblíbeného hada.

Tangram je skládačka z geometrických obrazců. V návodu najdete obrázky, které děti z kostiček skládají. Hra ale zabaví i starší hráče – my jsme třeba na dovolené s dalšími dospěláky soutěžili ve skládání obrázků na čas.

Tangram skládačku použijete třeba i jako dekoraci.

Schovaná ovečka je dětskou verzí hry Lodě. Princip je podobný:

  • Hrací plochu tvoří dvě zelené podložky představující louky.
  • Na obou podložkách vytvořte rámeček pomocí kostiček s obrázky, kterými budete udávat souřadnice.
  • Každý hráč si potom na své louce „schová ovečky” – jednoduše umístěte kostičky s ovečkami libovolně na hrací plochu.
  • Podle obrázků v rámečku sestavte souřadnice (například „boty - seno”) a hledejte pomocí nich, kde má své ovečky schované soupeř. 
  • Když místo neuhádnete, označte ho zelenou kostičkou.
  • V hádání se střídejte.

U schovávání oveček se pobaví děti i dospěláci.

Hubelino hry pro nejmenší jsme si opravdu užili. Podložky a hrací dílky jsou navíc kompatibilní i s dalšími stavebnicemi, jako je například LEGO Duplo. Takže jsme si Domino ztížili překážkami a tangramovým obrázkem zase ozdobili střechu garáže. Uvidíte sami, že děti určitě přijdou i na další zajímavé kombinace.

Podívejte se také, jak jsme si vyhráli s kuličkodráhou Hubelino.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.