Vystavte si sbírku LEGO minifigurek se sběratelskou skříňkou

Vystavte si sbírku LEGO minifigurek se sběratelskou skříňkou

26. květen 2021

4 minuty čtení

Zbožňují vaše děti minifigurky ze sběratelských LEGO sérií nebo mají oblíbené LEGO panáčky ze stavebnic? Nasypat je do krabic společně se stavebnicí je někdy škoda. Díky vychytané vitrínce v LEGO designu budou panáčci v bezpečí a pěkně na očích. Pojďte se podívat, jak vypadá kolekce postaviček v domácí výstavce.

U nás doma máme vyhrazené LEGO boxy na určité druhy kostek. V jednom jsou LEGO panáčci, v druhém jen zvířátka a v dalších zase roztříděné jednotlivé stavebnice. Vali pak díky tomu kamarádky z Friends nehledá bezradně v krabici se stavebnicí a místo toho si může hned hrát.

Některé figurky je ale škoda nasypat do krabice mezi ostatní. Jsou to třeba ty ze sběratelských sérií, které se prodávají samostatně v sáčcích.

LEGO vitrína se prodává ve 3 barvách na 16 nebo 8 minifigurek.

Sbíráním figurek se baví LEGO nadšenci po celém světě. Design sáčků, ve kterých je koupíte, prozradí pouze o jakou sérii se jedná, jaká figurka je uvnitř, ale nepoznáte. Sběratelé-fajnšmekři se je snaží v obchodech poznat po hmatu a když mají nějakou náhodou dvakrát, vyměňují si je mezi sebou nebo je prodávají v internetových aukcích. Valentinčini oblíbenci jsou Simpsonovi nebo série z Harryho Pottera. 

Sběratelskou výstavku LEGO postaviček si samozřejmě vytvoříte klidně jen tak. Postavíte je do řady na poličku a hned dělají parádu. Panáčci ale sami dobře nestojí, práší se na ně a často se převrací třeba kvůli doplňkům, které drží ve svých žlutých ručičkách.

Přečtěte si také, jak jsme ministavebnici i s postavičkami sbalili na cesty do LEGO kufříku.

16 políček s LEGO podložkami pro oblíbené minifigurky. Třeba Simpsonovi.

LEGO sběratelé a nadšenci proto jásají, že LEGO vyrobilo vychytanou vitrínu právě na tyto minifigurky. Když ji v pokojíku dáte čestné místo na polici nebo ji připevníte na zeď, bude si vaše dítko připadat jako na LEGO výstavě.

Sběratelská LEGO skříňka je celá průhledná a podstavec každého výstavního okénka tvoří LEGO podložka 4 × 4. Do vitrínky o rozměrech 38 × 18,5 × 5 cm pohodlně přicvaknete 16 minifigurek, jako je Harry Potter, Smithers nebo spousta dalších výjimečných figurek.

Otvory pro připevnění vitrínky na stěnu.

Vitrínu otevřete díky dvěma průhledným plastovým křídlům, které fungují jako dvířka. Snadno se tak zepředu dostanete ke všem svým exponátům. Skříňka je vyrobená v LEGO designu, a jak už je zvykem, je kompatibilní se stejným typem nebo menší skříňkou na 8 minifigurek. Pokud tedy plánujete větší sbírku, můžete vitrínky postupně dokupovat. Děti je poskládají různě na sebe a vytvoří si tak originální barevnou LEGO galerii. Větší i menší varianta je k dostání v červené, modré a černé barvě.

Vytvořte si originální galerii nebo vitrínku použijte na jiné sběratelské série hraček. Třeba oblíbené Stikeez.

A nebojte se, sběratelské skříňky využijete i na jiné hračky nebo cenné sběratelské kousky. Když vysunete LEGO podložku, přísavkou zevnitř připevníte třeba oblíbené Stikeez postavičky. Prostor uvnitř je velký asi 6 × 4 cm, takže bohatě vystačí i na výstavu postaviček z čokoládových vajíček nebo na některé typy Petšopáků. 

LEGO skříňky seženete v oblíbených hračkářstvích, jako je Sparkys nebo Bambule, nebo online na e-shopu Alzy či Bonami.

Přečtěte si také, jak zařídíte celý pokojíček pro LEGO nadšence.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.