Do čeho ukládat hračky a stavebnice? Představujeme stylový úložný box od LEGA

Do čeho ukládat hračky a stavebnice? Představujeme stylový úložný box od LEGA

23. prosinec 2020

4 minuty čtení

Už několikátá generace z nich staví, útrpně na ně šlape a uklízí je, aby nezavazely. Zatímco dříve nám na uložení LEGO stavebnic stačily původní papírové krabice, dnes už máme více možností. My jsme je tentokrát uložili do barevného LEGO organizéru a objevili jsme pár vychytávek. Podívejte se, jak se nám osvědčil.

Když se řekne LEGO, vybaví se mi moje první stavebnice dánské značky s barevnými kostičkami, která je stará už 25 let. Tehdy jsem ji dostala k Vánocům. Vali si s ní u babičky a dědy doteď často hraje a klidně k mému retro domečku nacvakne i Harryho Pottera, který byl v té době ještě na houbách. 

V průběhu let, které jsem mámou, jsem s LEGEM získala spoustu zkušeností. Prvním zákonem přežití je, že na kostičku LEGA nesmíte za žádnou cenu šlápnout a souvisí s tím, že je obtížné stavebnice systematicky uklidit.

Úložné prostory od LEGA využijí děti na uklizení i hraní.

Jasně, účel plní i originální papírová krabice, ve které jste stavebnici pořídili, ale ta má své limity. Nikdy ji totiž už pořádně nezavřete. Kostky se sypou a ztrácí a nevidíte, co je uvnitř. Z vlastní zkušenosti vím, že když Vali nějakou hračku schová do krabice, do které není vidět, většinou taky rychle zapomene, že ji má. A to je škoda.

Dánská značka se ale stále vyvíjí a naslouchá rodičům malých LEGO nadšenců. I proto v dnešní době seženete celou řadu „kostičkových“ boxů, které při úklidu pokoje využijete na stavebnice i další hračky. Některé jsme vám ukázali v reportáži, kdy jsme zažili den s LEGEM. Byly to obří kostky se šuplíky i bez nich, které jsme do sebe nacvakli a libovolně je stohovali na sebe do výšky.

Stohovatelné LEGO boxy seženete se šuplíky i bez nich.

Tentokrát jsme k úklidu použili organizér, který nevypadá jako kostka, ale že je z LEGO dílny, poznáte na první pohled.

Organizér, který má pevnou konstrukci a v ní tři barevné zásuvky, využijete více způsoby. Školákům do něj uložíte školní potřeby a postavíte ho na roh psacího stolu. Menším dětem do něj uklidíte plyšáky, panenky nebo autíčka a úplně nahoru postavíte pár nejoblíbenějších jako na poličku.

Na knobky z LEGO destiček nacvakněte podobné kostičky těm, které jsou uvnitř. Dětem se pak budou lépe hledat.

Anebo použijete organizér na kostičky LEGO, jako jsme to udělali my. Šuplíkový organizér LEGO má:

  • Rozměry 345 × 375 × 325 mm,
  • 3 zásuvky,
  • základní LEGO desku
  • a přídavné malé LEGO destičky, jako knobky na zásu

3 praktické vychytávky pro spokojenost dětí i rodičů

Tři šuplíky jsou poloprůhledné, takže dobře vidíte, co v nich je. Za super praktické považuji i to, že si dítě každý šuplík pohodlně samo vytáhne a přenese tam, kde si chce zrovna hrát.

Lehké zásuvné boxy si děti přenesou, kam potřebují.

Nahoře má organizér zasazenou základní LEGO destičku, která se dá vyjmout. Vali si svoje výtvory ráda dlouho vystavuje v pokoji na poličkách, na psacím stole nebo tam, kde je zrovna místo. A já zase nemám to srdce ji hned po hře nutit, aby je rozebrala a uklidila zpátky, i když mě to všudypřítomné LEGO občas trochu rozčiluje. Tato výstavka je příjemné řešení.

Základní desku děti využijí na vystavování svých výtvorů. 

Každý šuplík má navíc možnost zasazení destiček jako knobků. Využili jsme je na označení toho, co je v daném šuplíku uloženo. Možností je více, na knobky nacvakněte kostičku v barvě, ve které jsou kostičky uvnitř, nebo je označte zvířátkem či kouskem LEGO panáčka. Každý pak pozná, že v šuplíku najde celé postavičky nebo zvířátka.

Uklízení se šuplíkovým LEGO organizérem bude děti bavit. 

LEGO boxy koupíte v e-shopech jako je Bonami, Alza, Mall a další. Udělejte dětem radost doplňkem do pokojíčku, díky kterému je bude uklízení bavit.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.