Hračka, co není na draka: zažijte skvělé dobrodružství s novým nano drakem

Hračka, co není na draka: zažijte skvělé dobrodružství s novým nano drakem

22. listopad 2020

3 minuty čtení

Chrlí oheň, řve až z toho mrazí a máchá zlověstným ocasem s ostny. Tenhle zelenáč není rozhodně žádný roztomilý dráček z pohádky. Novinka od HEXBUG je příšera, kterou ovládá jen jeden vyvolený. Vyvolený s ovladačem. Novinku jsme vyzkoušeli i my. Co všechno drak umí a kdo ho u nás ovládal? Přečtěte si v článku.

Škorpióna, skaraba, brouka i tarantuli znáte z našich předchozích testů. Tentokrát jsme se seznámili s jejich dalším sourozencem HEXBug Dragonem. Tak jako ostatní nano roboti má i drak 4kanálový ovladač, kterým ovládáte až 4 členy této příšerácké rodiny zároveň.

HEXBug drak je obživlá legenda

Roboti od značky HEXBug mě hned zaujali svým realistickým zjevem. Oceňuji, když dětské hračky nemají posunuté oči do půl obličeje, ale vypadají věrohodně, hlavně když mají napodobit opravdové zvíře – nebo příšeru.

Drak má křídla, části ocasu a tlapy ze speciálního materiálu, který vypadá jako pevnější želé a skvěle přilne ke každému povrchu. Díky takovým gumovým tlapám se drak dobře pohybuje a působí opravdovějším dojmem, než kdyby byl jen z tvrdých částí. Křídla nastavíte a zčásti pružný ocas se hýbe jako opravdový.

Díky gumovým tlapám, křídlům a částem ocasu vypadá drak velmi věrohodně.

Chrlí oheň a poslouchá na povel

Tedy poslouchá spíše na pokyny z ovladače. Ovládání je jednoduché: jedno tlačítko řídí pohyb do stran a druhým tlačítkem jde drak vpřed nebo couvá. Díky speciálnímu tlačítku zepředu ovladače příšera vychrlí oheň a zlověstně zařve. Propracovaný červený světelný paprsek, který je nejlépe viditelný v přítmí, svítí do tvaru plamene a zvuky, které při tom drak vydává, jsou navíc pěkně strašidelné.

Drak chrlí oheň až 7 cm před sebe.

Vašemu drakovi může ale dojít dech, tak jako se to stalo při hře nám. Baterky jsme mu dobili USB kabelem, který je součástí balení, a za půl hodinky jsme pokračovali.

Drakovi vdechnete nový život, když ho nabijete přiloženým USB kabelem.

Hrozba z jeskyně pro barbíny nebo vetřelec ve městě z kostek?

Hračka je určena pro děti od 8 let, ale s dozorem to zvládnou i ty, které chodí ještě do školky. Výrobce draka oblékl do zelené, černé nebo červené barvy a tipuji, že letos bude pod stromečkem velkým hitem. I proto, že je tento dračí nanorobot genderově neutrální hračkou.

S HEXBug Dragonem jsme si užili velkou zábavu. Posuďte sami.

HEXBug Dragon uvězní panenku v jeskyni nebo zaútočí na město z kostek. Plíživého draka na ovládání si tak užijí všechny děti bez rozdílu věku. 

Vyzkoušeli jste už nějakého z HEXBug nano robotů? Napište nám na náš Facebook nebo Instagram.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.