Kdo s koho: bojové tarantule v akci

Kdo s koho: bojové tarantule v akci

30. říjen 2020

3 minuty čtení

Hračky na dálkové ovládání nebo laserové pistole se jen tak neomrzí. My jsme vyzkoušeli bojové tarantule od HEXBug, které kombinují obě funkce – pohyb řízený dálkovým ovládáním i obávaný světelný paprsek. Podívejte se, jak to vypadá, když se do sebe pustí robotarantule.

Bojové tarantule od HEXBug jsou určené dětem od 8 let, ale pobaví i dospělé. Díky 8 robotickým nožičkám a dálkovému ovládání se pohybují do všech směrů skoro jako jejich živé kolegyně. Do bitvy jsou navíc vybavené světelným paprskem s dostřelem až 1,5 metru a počítadlem zásahů.

Ovladač i tarantule nakrmíte bateriemi AG13, které jsou součástí balení.

Příprava je základ

Před zahájením boje jsme obě tarantule spárovali s dálkovým ovladačem. Každý ovladač má 4 kanály, a díky tomu můžete ovládat několik tarantulí najednou.. Pak jsme ještě s ovladačem natrénovali pohyby a střelbu světelným paprskem. A hurá na bitevní pole!

Každá tarantule má na těle průhledné místo, které slouží jako srdce. Když bliká zeleně, víte, že má tarantule v zásobě další život. Jakmile počítadlo zásahů zaznamená 5 ran, srdce zčervená a tarantule na chvíli znehybní, takže jasně poznáte, kdo se stal vítězem.

Pokud tarantule ztratí všech 5 životů, přestane se hýbat a zelené světýlko se změní na červené.

Postavte bitevní pole

Tarantule nestřílí tak rychle za sebou, takže máte čas schovat se do bezpečí, kde vyčkáte na vhodnou příležitost k dalšímu útoku. Na bitevním poli jsme proto rozmístili knížky, krabičky a plastové kelímky, které posloužily jako dobrý úkryt. Mezi překážkami jsme si navíc procvičili postřeh i plánování bojové strategie.

Během akce vydává tarantule realistické zvuky.

Jestli se vám víc zamlouvá otevřené prostranství, kde si otestujete přesnost a rychlost, vyžeňte tarantule před dům nebo na zahradu. Uspořádejte třeba bitvu s dětmi ze sousedství. Prckové se venku vyřádí, a jako bonus stráví odpoledne na čerstvém vzduchu.

Hurá do útoku

V naší bitvě se v několika kolech utkala oranžová tarantule proti modré. Každá měla 5 životů. Svou šanci nakonec využila oranžová, která ukončila vyrovnaný souboj jednou dobře mířenou ranou přímo do robotického srdce protivnice.

Souboj uspořádáte i se 4 tarantulemi zároveň.

5 životů má tarantule jen pokud bojuje s další tarantulí. V případě, že byste proti ní postavili HEXBug pavouka, potřeboval by na její zneškodnění 9 zásahů, zatímco tarantule by ho položila 4 ranami.

Pokud vás zaujaly bojové tarantule, podívejte se také, jak jsme testovali mechanické brouky z dílny HEXBug.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.