Přinesl Ježíšek stavebnici? Víme, jak ji nejlépe uskladníte

Přinesl Ježíšek stavebnici? Víme, jak ji nejlépe uskladníte

4. leden 2021

3 minuty čtení

Prcek našel pod stromečkem stavebnici a vy si mezitím lámete hlavu, kam ji po hraní uklidíte, aby se dílky neválely všude po pokoji. Přečtěte si, jak stavebnici uskladníte, aby byla neustále po ruce a zároveň nepřekážela.

Stavebnice se většinou prodávají v papírových krabicích, které se pak jen kupí v dětském pokojíčku. Při přenášení k babičce pak stačí malá trhlina v papíru, nebo příliš malá krabice a sype se z ní jeden dílek za druhým. Přitom způsobů, jak stylově a prakticky kostky uložit, je hned několik.

Jak kostičky skladovat?

Nejprve si stavebnice roztřiďte. Například podle

  • barev
  • typů kostek,
  • témat,
  • nebo podle toho, které používá dítě nejčastěji. 

Takhle vám vznikne třeba tajemná kupička s bílými a černými kostkami s LEGO postavičkami ze StarWars, nebo ráj červených kostek na stavbu vlastních „baťovských domků“. Jednotlivé hromádky pak schovejte do plastových stohovatelných boxů nebo organizérů.

Pro přehlednost vybírejte průhledné boxy, nebo na ně napište, co se uvnitř skrývá. A když budete mít náladu na kuličkovou dráhu, kouknete do prvního boxu a hned stavíte.

S průhlednými zásuvkami od LEGA sáhnete po správné stavebnici na první dobrou.

U milovníků stavebnic se určitě neztratí ani LEGO úložné boxy s designem oblíbených kostek. Pohodlně do nich stavebnice schováte, a navíc bude obal perfektně ladit s obsahem.

LEGO má ve svém repertoáru několik verzí úložných boxů a organizérů.

Kam se poděl návod?

Nevíte si rady se stavebnicí a po návodu jako by se slehla zem? Nám se osvědčil šanonový systém, se kterým hledání zašantročených návodů snadno předejdete. Vystačíte si se čtyřmi kroky:

  1. Pořiďte v papírnictví velký šanon a balení eurosložek.
  2. Jednotlivé návody rozdělte do složek.
  3. Složky očíslujte a vložte do šanonu.
  4. Čísly označte i box se stavebnicí, ke kterým návod patří.
  5. Pro lepší přehled šanon popište.

Náš tip: Pokud máte rádi ve všem pořádek, seřaďte návody podle abecedy nebo na začátek šanonu vložte papír s obsahem. Návod pak v případě potřeby snadno najdete.

Napište nám na Facebooku nebo Instagramu, jaké uskladnění stavebnic se nejlépe osvědčilo vám.

Dál čtěte:

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

6 tipů, díky kterým vyberete opravdu bezpečnou hračku

Správná hračka děti zabaví a budou z ní nadšené. Nezapomínejte ale na to, že musí být zároveň i bezpečná. Přečtěte si tipy, co bezpečná hračka splňuje, a podle čeho ji nejlépe poznáte.

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Skarab vs. škorpion: který z mechanických brouků vyhraje akční závod?

Taky jste si v autě jako malí představovali, že dešťové kapky na okýnku závodí a nadšeně fandili? Dnešní děti ale slyší na mnohem akčnější závody. My jsme na dráhu pustili robotické brouky. Podívejte se, jak se o první místo popral skarab se škorpionem.

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Čas na úklid: udělejte v pokojíčku pořádek

Dětský pokojíček je zvláštním místem: uklízíte ho třeba i desetkrát denně, ale stejně se tam pořád něco válí. Jak zajistíte pořádek a uspořádáte hračky, aby bylo všechno pěkně po ruce? Přečtěte si naše tipy.