Uspořádali jsme napínavou jízdu kuliček s houpačkou Hubelino

Uspořádali jsme napínavou jízdu kuliček s houpačkou Hubelino

12. duben 2021

3 minuty čtení

Se základní stavební sadou Hubelino kuličkodráhy sestavíte podle návodu čtyři varianty drah. Když k ní přidáte rozšiřující sadu Hubelino se dvěma houpačkami, která má navíc 41 stavebních dílků, bude jízda ještě zábavnější. Nechte děti, ať vymyslí, jak rozšířit základní dráhu a uvidíte, jak je stavění i napínavá jízda pohltí. Inspirujte se v článku, jak jsme sadu s houpačkami využili my.

Dřív jsme si vyzkoušeli připojit ke kuličkodráze Hubelino střechy a výtah pro kuličky. Tentokrát jsme otestovali další doplňkovou vychytávku pro kuličkodráhy v podobě houpaček.

Hurá na houpačku!

Rozšiřující houpačková sada se 46 dílky obsahuje:

  • zelenou základovou podložku 16 × 22,5 cm,
  • 25 bílých kostiček na základy,
  • 16 dílků s barevnými cestičkami,
  • 2 kuličky
  • a 2 oranžové houpačky.

Houpačková sada rozšíří a oživí kuličkodráhu, kterou už doma máte nebo poslouží jako samostatná stavebnice, ze které sestavíte mini kuličkodráhu se dvěma houpačkami.

Houpačkovou sadu využijete i samostatně na mini kuličkodráhu.

Barevné kuličkodráhy Hubelino jsou určené pro děti od 3 let. Pokud si nejste jistí, jestli z nich budou vaše děti nadšené, je právě tahle sada s téměř pár dílky a 2 houpačkami ideální na první odzkoušení. Jestli prcka zaujala, poznáte hned při stavění i samotné jízdě kuliček.

U nás se k sestavování přišla podívat i roční Justinka a hned pochopila, kam kuličku dát, aby sjela po cestičce dolů. I přesto, že ji to evidentně hodně bavilo, takto malým dětem hraní s dráhou nedoporučujeme. Barevné kuličky totiž vypadají jako žvýkačky z mého mládí a lákají k ochutnání.

Dvě houpačky a tři varianty dráhy

V návodu jsou 3 varianty dráhy s oběma houpačkami. Vali podle obrázku postupně všechny dráhy postavila a u každé jsme prozkoumaly, jak se kulička v houpačce chová.

Zatím jsme s Vali vypozorovaly:

  • Aby kulička pokračovala v jízdě, musí téměř zastavit a pak se překulí na jednu ze dvou cestiček, která z houpačky pokračuje dál.
  • Když se potkají v houpačce dvě kuličky, nejdříve pokračuje v jízdě ta, která má méně pohybové energie. 
  • Někdy se taky stane, že se dvě kuličky zaseknou v jednom místě houpačky a neprojde ani jedna, ale to se děje výjimečně.

S Vali jsme tipovaly, která kulička projede dřív, když se na houpačce potkají.

Valentinku celkově fascinovalo pozorování kuliček, jak se chovají v novém prvku. Na kuličkodráze malému školákovi pěkně předvedete a vysvětlíte fyzikální jevy, jako je gravitace nebo zrychlení.

Barevné Hubelino stavebnice jsou pro děti od 3 let užitečným a zábavným dárkem v jednom. Pohodlně je nakoupíte v internetových hračkářstvích, jako jsou Maxíkovy hračky nebo Pompo.

Stavbu jsme doplnily i kostkami a panáčky LEGO DUPLO.

Podívejte se na další videa na našem YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať vám žádné video už neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.