Kuličko: nahoru, dolů! Jak funguje Hubelino výtah pro kuličkodráhy

Kuličko: nahoru, dolů! Jak funguje Hubelino výtah pro kuličkodráhy

7. leden 2021

3 minuty čtení

„Mamí, a můžou kuličky do výtahu?“ Do toho z dílny Hubelino určitě. Tentokrát jsme vyzkoušeli rozšíření pro barevné kuličkodráhy Hubelino v podobě výtahu, který vozí kuličky. Podívejte se, jak u nás tahle vychytávka obstála.

Kuličkodráhu Hubelino jsme testovali už v minulých recenzích, a abychom si barevnou zábavu s ní ještě zpestřili, přidali jsme navíc výtah, který kuličky po zběsilé jízdě vždy přesune zase na začátek dráhy.

Sada s výtahem obsahuje:

  • 3 průhledné tunely,
  • základnu výtahu s tlačítkem,
  • výstup z výtahu
  • a 18 barevných kuliček.

Z tohoto rozšíření sestavíte výtah k jakékoliv barevné kuličkodráze Hubelino pro malé stavitele od 4 let.

I když výtah plný barevných kuliček připomíná dávkovač na žvýkačky, jeho hlavní funkcí je vozit kuličky na vrcholek kuličkodráhy.

Jak výtah funguje?

Plastové tunely na sebe jednoduše napojíte, a tak vznikne výtah vysoký, jak potřebujete. Jsou navíc průhledné, takže kuličky při cestě vzhůru můžete i sledovat.

Základem výtahu jsou 3 průhledné tunely.

Po divoké jízdě na dráze zamíří kulička rovnou do výtahu. Stisknutím tlačítka se všechny kuličky posunou o jednu pozici výš a ta, která je úplně nahoře se z výtahu vykutálí zase na dráhu. Vznikne tak nekonečná jízda barevných kuliček.

Pohodlnou cestu do výtahu i z něj zařídíte kuličkám tak, že postavíte začátek i konec kuličkodráhy přesně nad sebou. Nebo rovnou vyzkoušejte variantu se dvěma starty. Z prvního vypouštíte kuličky sami a na druhém se o ně postará výtah. Z vlastních zkušeností ale můžeme říct, že je to pak docela honička.

Hubelino výtah se kuličkám postará o nekonečnou jízdu.

Díky vychytávkám a rozšíření, jako je výtah, získá Hubelino kuličkodráha nové funkce, což pro děti znamená i nové způsoby hry. Takové doplňky jsou i skvělým tipem na dárek od prarodičů kteří budou mít na příští narozeniny i Vánoce vystaráno.

Podívejte se i na další videorecenze na našem YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať už vám žádné video neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.