Postavili jsme obří kuličkodráhu Hubelino, jakou svět ještě neviděl

Postavili jsme obří kuličkodráhu Hubelino, jakou svět ještě neviděl

27. březen 2021

3 minuty čtení

Barevnou kuličkodráhu Hubelino jsme si s Vali postavily už dřív. Vyzkoušely jsme hned několik variant, ale tentokrát jsme se rozhodly, že postavíme velkolepější stavbu a použijeme hned dvě sady dílků. Podívejte se, jak náš pokus o obří kuličkodráhu dopadl.

Jedna sada kuličkodráhy nestačí

Jako základ pro stavbu obří kuličkodráhy nám posloužily 2 sady kostek a cestiček o 128 dílcích od Hubelino. Navíc jsme si přichystaly DUPLO kostky, výtah pro kuličky, stavebnici s červenými střešními dílky a na podívanou jsme přizvaly i LEGO panáčky.

Kompatibilita s DUPLEM a ostatními stavebnicemi pro nejmenší děti má hned několik výhod:

  • hraní se zvířátky a postavičkami je pestřejší,
  • děti zapojí fantazii
  • a každý stavební dílek navíc se do kuličkodráhy vždycky hodí.

Tentokrát jsme si při plánování připadaly jako skutečné inženýrky, které zajistí, aby do sebe vše zapadlo a nechyběl stavební materiál. Pro inspiraci jsme zabrousily na internet, ale i tak bylo vymýšlení stavby pořádná výzva.

Při stavění jsme promýšlely každou zatáčku, aby nám kuličkodráha nepřesahovala základní desku.

Důkladné plánování se vyplatí

Vali mě jmenovala ředitelem celé stavby kuličkodráhy. Sama se stala mou asistentkou a hlavní dekoratérkou. Rozmisťovala DUPLO zvířátka, panáčky, doplňky, a taky stavěla stříšky. Podávala stavební dílky a vybírala, jak půjdou barevně za sebou. Když se nám kymácely pilíře, nevycházely zatáčky a kuličky se zastavovaly na rovných cestičkách, říkala jsem si, že by se nám příště hodil statik nebo konstruktér, abychom se tak netrápily.

Nakonec jsme ale všechno zdárně dostavěly. Kuličky frčely po dráze jedna za druhou a panáčci z DUPLA nestačili zírat. Na konci dráhy jsme sestavily výtah, který jsme testovaly v minulé videorecenzi a nechaly v něm kuličky jednu po druhé stoupat nahoru a naskakovat na dráhu.

Do obří stavby jsme zakomponovaly i Hubelino střechy a výtah pro kuličky.

Vyzkoušely jsme i další variantu, kdy kuličky vyjely z dráhy a spustily lavinu dominových kostiček. Pokud máte stavebnic s kuličkodráhou více, můžete poslední domino dílek nechat rozjet jinou kuličku na další dobrodružnou výpravu. Pokud chcete využít více úrovní dráhy, pomozte si klidně schodištěm nebo nábytkem.

Podívejte se i na další videa na Smarťáčkově YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať vám žádné video už neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.