Zažili jsme dobrodružný den s robotickým katapultem Ambush Striker od HEXBug

Zažili jsme dobrodružný den s robotickým katapultem Ambush Striker od HEXBug

14. srpna 2020

4 minuty čtení

Stavebnice, která se vám pod rukama promění v robotický vystřelovací katapult. Vlastní spínač, otočná základna a 12 kuliček s kadencí 1 za sekundu. S Ambush Strikerem jsme si užili odpoledne plné sestřelených kelímků, plastových figurek i imaginárních nepřátel. Přečtěte si, jak si s robotickým střelcem vyhraje celá rodina.

Stavění robotického střelce chce trpělivost

Další ze stavebnic rodiny HEXBug VEX nám tentokrát dala zabrat o dost výrazněji než kuličková pistole. Ambush Strikera neboli robotického střelce, jak jsme ho pracovně nazvali, výrobce doporučuje od 14 do 18 let. Čtvrtá úroveň obtížnosti z pěti navíc napovídá, že jeho stavba opravdu nebude žádná brnkačka.

Stavění jsme se doma nakonec účastnili úplně všichni, abychom zdolali 270 dílků a 50stránkový návod. Stavebnice nás zkrátka trochu potrápila. Po hodině a půl jsme konečně sestavili supermoderní samovystřelovací stroj. A zvládli bychom to i rychleji, kdybychom několik minut nehledali baterky. Zjistili jsme totiž, že nejsou součástí balení.

Baterie si nachystejte předem, ať můžete ihned po dostavění začít se střelbou.

Doporučuji – při stavění nikam nespěchejte. Vystřelovací katapult je na elektrický pohon a umístění každé kovové osičky, spojky nebo podložky má své opodstatnění. Na první pohled nepodstatná záměna jediného dílku vás na konci neúprosně vrátí zase o několik kroků zpět.

Stavebnice VEX Robotics o 50 stranách vyžaduje přesnost a plné soustředění.

12 balonků za 12 sekund. To je pěkná smršť!

Věnovat stavění čas ale rozhodně stojí za to. Katapult je do detailů promyšlený, otáčivá 360° základna, sběrný koš, který si sám připravuje munici, a palba 1 balonku za sekundu vaše děti pohltí a ty starší si budou připadat jako v legendární počítačové střílečce.

Robot si sám podává míčky se sběrného koše a pálí jeden za druhým.

Vali střílení bavilo ze všeho nejvíc. Vlastně nás hned na začátku stavění opustila s tím, že přijde, až bude dílo hotové. Zato u střílení pak vydržela celé odpoledne – a šlo jí to skvěle.

Nejdříve si jen představovala, že střílí na různé nepřátele z filmů a kuličky lítaly nekontrolovaně po pokoji. Potom jsme ale postavili pyramidu z kelímků a to už musela mířit. Díky otáčivé základně přesně zamíříte na jakoukoliv stranu a vystřelíte až 3 metry daleko. Výška výstřelu je daná, ale když Vali potřebovala, trochu si pomohla nahnutím celého katapultu.

Tip na hru: Střílení si zpestříte i tak, že kelímky rozestavíte na různá místa v pokoji, označíte je čísly a podle nich je postupně všechny sestřelíte. A pokud jste opravdoví fajnšmekři, místo kelímků použijte figurky z čokoládových vajíček s překvapením.

Připravit, pozor a pal!

Stavebnice i pro velké milovníky modelářství

Střílecí robot je skvělou hračkou pro starší děti, ale také pro tatínky, dědečky nebo strejdy, kteří jsou fanoušci modelářství. Stavění robostřelce není až taková mravenčí práce, ale trpělivost a pečlivost se tady hodí.

Robotický střelec – stejně jako další robohračky ze série VEX Robotics – přibližuje dětem vědu, techniku, inženýrství a matematiku.

U nás si tatínek zabavil Ambush Striker na kus odpoledne a kdyby Vali nechtěla vystřídat, střílel by snad doteď. A to je na tom nejlepší. Narozdíl od lepeného modelu nemusí dokončený robotický střelec hned na výstavku, ale rovnou do bitvy s vašimi potomky nebo vnoučaty.

Stavebnice pro velké modeláře a jejich děti.

Stavebnici Ambush Striker ze série HEXBug VEX seženete v online i kamenných obchodech s hračkami a poměr cena vs. výkon vás potěší. Stojí okolo 900 Kč.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.