Zamotaná reportáž: jak jsme si poradili s provázky uvnitř hlavolamu Brainstring?

Zamotaná reportáž: jak jsme si poradili s provázky uvnitř hlavolamu Brainstring?

21. prosinec 2020

4 minuty čtení

Díky Recent Toys přicházíme hlavolamům na chuť. Brainstring ze začátku vypadal, že nám pěkně zamotá hlavu, ale my jsme se nedali. Hlavolam s barevnými provázky jsme si zamilovali a k hraní se často vracíme. Přečtěte si, k čemu je ještě Brainstring skvělý.

U minulého testování jsem se netajila tím, že matematické hlavolamy nebo Meffertovy kostky nejsou úplně šálek mé kávy. Ale zařekla jsem se, že dám šanci všem dalším hlavolamům. Ani jsem se nenadála a máme tady Brainstring – středně obtížný hlavolam pro všechny od 7 let.

Uprostřed se odehrává barevný chaos

Brainstring je osmistěn z průhledného polykarbonátu, díky kterému se dobře dívá dovnitř a navíc se jen tak nepoškrábe a nerozbije. A proč potřebujete dovnitř dobře vidět? Protože právě tam se odehrává všechno podstatné.

Díky plášti z průhledného polykarbonátu dobře uvidíte, jak se vám řešení hlavolamu daří.

Na každé stěně je trojice stejně barevných vystouplých knoflíků, které jsou spojeny elastickými provázky s knoflíky na protější stěně. Provázky vedou středem hlavolamu a s ostatními se navzájem nekříží ani nedotýkají. Máme tedy 4 trojice stejnobarevných provázků s knoflíky, se kterými můžete pohybovat po vyřezaných trasách Brainstringu.

Pozor na uzly

První úkol byl snadný i pro Vali – provázky zamotat. Vzala knoflíky a přesouvala je, až uprostřed vznikl barevný svazek šňůrek. Knoflíky pak vrátila do základních pozic, a protože jsem první hru měla řešit já, zamotávání si moc užila. Když může mamince legálně „zavařit“, je to ta největší zábava.

Nejdříve elastické provázky zamotejte a potom...

Druhý úkol, a tedy samotná podstata hlavolamu, byl na mně. Pustila jsem se do rozmotávání. Když jsem naťukla správnou cestu k řešení, předala jsem Brainstring Vali, aby si zkusila hlavolam dořešit.

Cílem je šňůrky rozmotat tak, aby se nekřížily, ale ani nedotýkaly. A tady zbystřete! I přesto, že hlavolam vypadá zdánlivě vyřešený, mohou se některé provázky nepatrně dotýkat. Dejte pozor, ať se nenachytáte jako Vali. Už už se se mnou chtěla hádat, že je s hlavolamem hotová.

...hlavolam předejte někomu, kdo je zase rozmotá.

Antistresová terapie hlavolamem Brainstring

Znáte ten pocit, když máte zamotaná sluchátka a podaří se vám je rozmotat? Musím říct, že rozmotávání čehokoliv je ta nejvíce uklidňující činnost, kterou znám. U mě to předčí i hnětení balónkového panáčka s moukou uvnitř.

Navíc v hlavolamu při rozmotávání tvoříte s barevnými gumičkami nádherné vzory a obrazce. Brainstring proto osobně řadím mezi antistresové pomůcky.

Recent Toys vytvořili Brainstring hlavolamu ještě menšího o 3 šňůrky jednoduššího brášku. Ale i tento pokročilý typ, který jsme si vyzkoušeli my, hravě zvládnou i školáci.

Pokud sháníte chytrý dárek pro jednoho dítě, Brainstring je skvělý tip. Nedá jim to, aby šly spát se zamotanými provázky, uvidíte.

Hlavolam Brainstring procvičuje mozek, a jeho řešení skvěle uklidňuje.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.