Venku je sychravo? Vytáhněte si LEGO penál plný barviček a pusťte se do omalovánek

Venku je sychravo? Vytáhněte si LEGO penál plný barviček a pusťte se do omalovánek

11. únor 2021

4 minuty čtení

Kroužky teď probíhají maximálně online a na hraní v plískanici každý není. Vyplňte dětem volný čas v teple tak, aby si ho užily a ještě se něco naučily. Vezměte čisté papíry, vytiskněte omalovánky a vyzkoušejte s dětmi různé techniky kreslení. Vymalujte si barevný den s LEGO psacími potřebami jako my.

Máme to doma jako v LEGO papírnictví. Vali je v tomhle po mně – milovala jsem nakupování v papírnictví odjakživa. Na základce voňavé gumy, neonové gelovky a fixy, později barevné post-it lepítka, zvýrazňovače, kancelářské sponky a bloky.

LEGO papírnictví je takový malý sen všech „papíromaniaků“ a milovníků LEGA. Většinu zmíněných věcí v LEGO designu totiž skutečně pořídíte třeba v obchodech Maxíkovy hračky nebo Bonami.

LEGO Stationery jsou sady nejrůznějších psacích a školních potřeb, které dětem rozveselí den.

Na pastelky od LEGA nemusíte tlačit, barvičky jsou i tak dost výrazné

U kvality tuh pastelek a tužek se mám vždycky ze začátku na pozoru. Vsadím se, že znáte taky spoustu stylových sad s různobarevnými pastelkami, na které se pak musí „rýt“, aby byla barva vůbec vidět.

LEGO pastelky mají ale tuhy měkké, takže krásně sytě malují a Vali si díky tomu vyzkoušela i stínování. U okraje vždy více přitlačila a tuha jí tak se stínováním pomohla.

Stínování šlo Valentince s LEGO pastelkami samo.

S malováním pomáhal i LEGO panáček, který je u pastelkové sady společně s klipem. Na klip Vali nasadila figurku a ten pak připevnila k jedné ze 12 pastelek. Klip se dá využít i bez figurky na přichycení pastelky do LEGO pouzdra nebo na zápisník – třeba ten s kachničkami, který jsme vám ukázali minule.

Na všechno dohlížela LEGO figurka.

LEGO pouzdro: naplňte ho fixy, zvýrazňovači a sestavte si pravítko

Fixy mají tlusté tělo, ale i tak se dobře drží. S jejich tenkým hrotem vybarvíte i ty nejmenší detaily. Každá fixa má v sobě kostku v barvě, kterou maluje, a díky tomu ji rovnou připnete do penálu bez přídavného klipu.

Fixy se dobře drží a mají tenký hrot k přesnému kreslení.

Stejně tak fungují i zvýrazňovače. V modré, žluté a oranžové barvě by se hodil k práci i mně. Jsou opravdu stylové. S Vali jsme si je vyzkoušeli na nákupním seznamu. Modře zvýrazněné kupuje táta, oranžově máma a žluté produkty objednáváme z farmářské prodejny. Nákupní seznam je pak o dost veselejší.

Zvýrazňovače v sadě tří barev.

Všechny psací potřeby uložíte stylově do LEGO pouzdra. Dovnitř se vejdou úplně všechny fixy, gelovky, figurka, guma nebo ořezávátko. Co chce mít Vali v hodině rychle po ruce, zacvakne zepředu na poklop pouzdra. Jsou zde k tomu 4 barevné segmenty ze základových destiček. S touhle vychytávkou se jí navíc už žádná pomůcka nezatoulá.

Obsah penálu pohlídá minifigurka LEGO panáčka.

U Vali ale na plné čáře zvítězilo 30centimetrové LEGO pravítko, které jsme za malou chvilku společně sestavily z kupky barevných dílků. Ne, že by to Vali nezvládla sama, ale mě to moc zajímalo. Můžete ho rozpojit na dvě 15centimetrová pravítka, aby se vešla do penálu a ještě na ně nacvaknout, co vás napadne.

Nejvíce nás obě zaujalo sestavitelné LEGO pravítko.

Spočítali jsme, že má LEGO papírnictví několik papírenských sad. Tužky jsou po 12 kusech s klipem, ale i samostatně v sadě s ořezávátkem a gumou. Máte tak velký výběr a koupíte přesně to, co vaše dítko do školy potřebuje.

Valentinka teď bude mít svátek, takže jsem objednala další sadu pastelek, gelová pera a zvýrazňovače. A budu se těšit na to, až mi něco z toho půjčí a můj denní seznam úkolů bude hned veselejší.

LEGO Stationery má několik variant sad s psacími potřebami a školními pomůckami.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.