Založte dítku sešitek na předsevzetí. Plnění hlídají LEGO kačenky

Založte dítku sešitek na předsevzetí. Plnění hlídají LEGO kačenky

12. leden 2021

3 minuty čtení

Nákupy v papírnictví jsou pro mnohé stejná vášeň jako pro jiné mlsání v cukrárně. Nevěříte? Zveme vás na malou ochutnávku LEGO zápisníku s ministavebnicí. Zápisník s kačenkami jsme si připravili pro zaznamenávání rodinných dobrodružství a předsevzetí. Mrkněte do článku, jak jsme kačenky nechali hlídat naše zápisy.

Když Vali začala v průběhu první třídy obstojně číst a psát, stoupl i její zájem o jakékoliv deníčky, zápisníky, diáře a sešitky. Každý, který Vali doma má, je určený na konkrétní věc – osobní deník, deník na výlety, zápisník na úkoly, na recepty, dokonce máme jeden i na kouzla. 

A protože deníků není nikdy dost, pořídili jsme i tento LEGO zápisník s kačenkou. Do nového roku je skvělý na nová předsevzetí nebo i na zpestření případné domácí výuky.

Jedna z mnoha variant hlídacích kačenek.

Bude se hodit i na společné rodinné plány. Třeba když se s dětmi domluvíte na novém rozdělení domácích prací, nebo, když si slíbíte, že jakmile to bude možné, navštívíte všechny bazény a aquaparky ve vašem kraji. Abyste společné výzvy zpečetili, pořiďte zápisník s kačenkou a dejte tak dětem vědět, že s tím počítáte. Pak zapisujte společně všechna dobrodružství a nechejte je pohlídat kačenkami.

Linkovaný zápisník se ve formátu A5 vejde do každého dětského batůžku.

Zápisník LEGO Classic Kachny je stylový set

  • s 10 LEGO kostičkami,
  • gelovým LEGO perem
  • a LEGO destičkou 4 × 4 na přední straně.

Pevné desky jsou pro malé školáky velmi praktické – všichni nejspíš známe situaci, kdy děti vše v rychlosti nahážou do aktovek a pozohýbané „oslí rohy“ jsou na každém sešitě i učebnici. Zápisník formátu A5 se 192 listy stačí na spoustu myšlenek malých hlaviček nebo rodinných zápisků a pohodlně se vejde do každého dětského batůžku.

Z 10 kostiček postavíte nejméně 16 variant kačenek.

Kačenka je navíc univerzální motiv a z 10 přiložených LEGO kostek ji děti postaví minimálně na 16 způsobů. A kdyby dětem došla při stavění inspirace, všechny varianty najdete na přední straně zápisníku.

Valentinka vymyslela, že místo gelového pera si na červenou destičku na přední straně nacvakne postavenou kačenku, která jí bude obsah deníku hlídat. Pero by bylo při ukládání praktičtější, ale zápisník nejčastěji leží připravený na psacím stole, takže postavička ničemu nepřekáží.

Na destičku 4×4 připevníte kostky, pero nebo další psací potřeby od LEGA.

Na destičku ze svých LEGO zásob nacvakněte jakoukoliv kostičku a přizpůsobte si tak deník podle sebe. A nebo nechejte místo jen pro pero a jiné psací LEGO potřeby. Variabilita LEGO produktů mě v tomto baví ze všeho nejvíc.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.