LEGO zápisník: vyrobili jsme z něj cestovatelský deník

LEGO zápisník: vyrobili jsme z něj cestovatelský deník

17. června 2020

4 minuty čtení

Každou vteřinu se v továrnách na LEGO vyrobí asi 600 dílků. Věděli jste ale, že legendární značka se prosazuje i v oblasti papírnictví? Tvůrci opět vsadili na ikonický design LEGO kostky a vytvořili řadu stylových zápisníků. Jeden jsme použili jako cestovatelský deník na léto. Nakoukněte do něho a zjistěte, jak obstál.

Deník je plný promyšleného skandinávského designu

Možná si říkáte, že LEGO jsou přece hlavně stavebnice a zápisník je jen doplněk na podporu značky. To možná ano, ale kvalitu dánské firmy reprezentuje velmi dobře. 

Když jsem si ho poprvé prohlížela, zjistila jsem, že má všechny důležité aspekty, které od dobrého deníku očekáváte.

LEGO deník v designu ikonické kostky využijete jako diář nebo třeba cestovatelský deník.

Na pohled dobře vypadá a zaujme vás:

  • rozměry 15, 6 × 15, 6 cm,
  • 176 linkovanými stranami,
  • pevnými deskami,
  • gumičkou, která zajistí, aby se deník samovolně neotvíral
  • a speciálním zámkem proti otevření a LEGO perem v jednom.

Oceníte vazbu, díky které se budete těšit na zapsání každého slova

Deník vypadá jako typická čtvercová kostka z LEGO stavebnice. Vyrábí se v několika barvách a ať už jej použijete na zapisování receptů, poznatků z třídních schůzek nebo jako my k zaznamenávání výletů, bude se vám hodit jedna jeho skvělá vlastnost – pevná vazba.

Šikovná vazba usnadňuje zapisování.

Není totiž nic horšího, než když vám při psaní vadí ohyb vazby. Dva centimetry uprostřed zápisníku tak nikdy k psaní nevyužijete. A to je přece škoda. Proto oceňuji, že se náš cestovatelský LEGO deník dá rozevřít úplně do roviny. Popíšete ho tak bez problémů zleva až doprava.

LEGO vzhled dotváří pero a zámek z kostiček

Valentinku nejvíc zaujal systém uzavírání deníku. Aby tvůrci podtrhli LEGO původ, vytvořili zavírací mechanismus a pero v jednom z dílků stavebnice.

Ikonický vzhled LEGO kostiky s originálním perem a zámkem v jednom.

Pero se zacvakává do desek tak, aby deník zůstal zavřený a žádné tajemství se nedostalo ven. Gelová 0,7mm náplň je vždy v barvě desek deníku a pokud dopíše, jednoduše ji vyměníte.

Pero je hranaté, i tak se s ním ale dobře píše.

Vezměte si ho třeba s sebou na cesty. Nic neváží a vejde se do batůžku i dětem

Doma jsme deník pasovali na deník cestovatele i proto, že je velký jen jako běžná svačinová krabička. Pohodlně se vejde do dětského batůžku a zároveň má tolik stran, že nám na naše zápisky z výletů vydrží určitě několik sezon.

Přípravy na výlety jsou v plném proudu.

Pokud je vám stejně jako nám líto vyhodit vstupenky z hradů a zámků, nalepte si je do tohohle deníku. Navíc speciální razítko, která dá správce hradu Vali za návštěvu, už nebudeme muset schovávat na kusu utržené stránky z novin.

Na slonovinovém papíře se vzpomínky krásně vyjímají a díky linkám i prvňáček snadno dopíše nějaký zážitek či slovo, které výlet vystihuje.

Do zápisníku vlepte jízdenky nebo vstupenky z míst, které jste navštívili.

LEGO umí víc, než jen stavebnice

Dánská značka LEGO dělá věci jednoduše dobře. A nejen stavebnice. Tento zápisník je toho důkazem. Původně jsem měla trochu strach, že půjde jen o stylovou a nefunkční věc, jenže opak je pravdou.

Pokud si ho pořídíte i vy, hledejte ho v e-shopech nebo oblíbených hračkářstvích, a pošlete nám fotku, jak s ním trávíte čas (nejen) na výletech.

Dál čtěte:

Recenze LEGO kufru: dětské zavazadlo s designem legendární stavebnice

Recenze LEGO kufru: dětské zavazadlo s designem legendární stavebnice

Pokud hledáte praktický kufr, který se zároveň bude líbit dětem, seznamte se se zavazadlem od legendární značky LEGO. To splňuje požadavky rodičů na bezpečnost i odolnost a navíc jako opravdová LEGO kostka i funguje. Když jich máte víc, pohodlně je do sebe zacvaknete. 

Jak čistit LEGO kostky

Jak čistit LEGO kostky

LEGO stavebnice jsou nezbytnou výbavou nejednoho dětského pokojíčku. Při hraní se ale snadno kostky ušpiní. Proto nezapomínejte na jejich údržbu a pravidelné čištění. Máme pro vás tipy, jak LEGO kostky zbavíte prachu i zažloutnutí.

Squishmallows: heboučcí plyšáci, po kterých děti šílí

Squishmallows: heboučcí plyšáci, po kterých děti šílí

Squish...co? Squishmallows! Pokud jste o nich ještě neslyšeli, seznamte se s velkou rodinou plyšáků. Jsou měkoučcí jako maršmelouni a ve světě je z nich sběratelský hit. Zjistili jsme, proč jsou tak oblíbení a užili jsme si s nimi spoustu zábavy. Čtěte dál, seznámíme vás.