LEGO Star Wars: nastolte pořádek ve školních potřebách jako rytíř Jedi ve své galaxii

LEGO Star Wars: nastolte pořádek ve školních potřebách jako rytíř Jedi ve své galaxii

22. březen 2021

4 minuty čtení

„Mami, kluci ve třídě říkali, že hrdinů z Hvězdných válek není nikdy dost,“ vyhrkla Valentinka. Pokud máte doma i vy malého milovníka 9dílné ságy hvězdných filmů, pojďte se s námi mrknout na školní pomůcky od LEGA s rytířem Jediem, princeznou Leiou, mistrem Yodou a dalšími.

Přiznám se, že jsem doteď netušila, kolik postav Hvězdné války mají. Jako mámu dvou holčiček mě tato vášeň minula, ale Valentinka se v nich už orientuje velmi dobře. Má Star Wars školu z první ruky. Kluci v její třídě jsou totiž hvězdní přeborníci.

Se zápisníkem a stíhačkou Imperial Tie Fighter to ve škole jen posviští

LEGO zápisník formátu A5 je linkovaný a tvrdé desky s černobílým designem slavné Star Wars stíhačky ukrývá 192 stránek. V setu je gelové pero, které přicvaknete na 4 × 4 destičku zepředu zápisníku, a mini stavebnice. Z ní si děti postaví vlastní mini model Tie Fighteru. 

Vali se do stavění tak ponořila, že si rovnou začala zapisovat konstrukční detaily, počet vysílačů a podobné fiktivní důležitosti. Psací set pořídíte také s motivem a mini stavebnicí žluté stíhačky Naboo.

Imperiální stíhačku v setu se zápisníkem a gelovým perem musí mít každý milovník Star Wars.

LEGO Darth Vader ve vánočním svetru posvítí do útrob batohu

Nikdy jsem neviděla tolik modelů klíčenek a světýlek. LEGO je na klíčenky s LED světly expert, ať už jsou v designu ikonických žlutých panáčků nebo právě hrdinů ze Star Wars.

Postavičky pověsíte pomocí kroužku na klíče a když bude vaše dítko potřebovat, posvítí si LED diodami zabudovanými v nohách hrdiny třeba na klíčovou dírku. Nohy i ruce všech postaviček jsou pohyblivé. Postavičky proto nejsou jen pomocníkem na svícení, ale i hračkou, která o přestávkách stráží aktovku i svého majitele. 

Nejen LEGO Darth Vader nebo Stormtrooper ve vánočních svetrech, ale i princezna Leia, mistr Yoda, robot R2D2 a další posvítí dětem na cestu.

Mandalorian a Baby Yoda od LEGA uhlídají každé zavazadlo v galaxii

Valentinka jela poprvé minulé léto na taneční tábor a od té doby z vlastní zkušenosti radím: zjednodušte malému výletníkovi cestování, co to jde. I přesto, že měla celkem neobvyklý kufr s velkými motýly, měla ho ještě další holčička, a hned u autobusu tak vznikla v malé hlavičce zbytečná obava.

Star Wars LEGO jmenovek na kufry je tolik, že si děti nebudou moct vybrat.

Hned mi došlo, že označení kufru příště vše vyřeší. LEGO silikonové jmenovky na kufry s motivy Star Wars hrdinů jsou velké jako dlaň, takže jsou na každém kufru dobře vidět, a přesto nepřekáží. Jsou totiž placaté a silné zhruba jako tenčí sešit.

Z jedné strany je plastická podobizna hrdiny a z druhé strany je prostor na podepsání. V případě, že s dítkem i létáte, doplňte adresu a kontaktní telefon alespoň na jednoho z rodičů. Jmenovka je z pružného silikonu, hravě ji tak z kufru sundáte a předěláte třeba na batoh. A i když jedete na výlet společně, vaše telefonní číslo na batůžku se může hodit, když náhodou capart zazmatkuje v davu a ztratí se vám z očí. Například ve velkých zábavních parcích, kde je tolik lákadel a příležitostí se zasnít.

Jmenovka dítěti stačí jedna či dvě. Jde totiž jednoduše sundat a předělat na jiné zavazadlo.

Hvězdné dárky pro spolužáky i kamarády

Z LEGO Star Wars edice pořídíte i další potřeby do školy. Tužky, samostatné zápisníky, gelová pera, která vypadají jako světelné meče nebo třeba svítilnu na školní batoh s Hanem Solem, která má časovač na 15 minut. Svítilnu zapnete a nemusíte držet její vypínač, což je skvělé, když děti cestou ze školy často přecházejí cestu. Funguje tak jako další reflexní prvek na batůžku. A zvlášť v zimě, kdy se každá odrazka či světlo na batohu počítá.

S Hanem Solem v karbonitovém bloku budou děti nepřehlédnutelné.

Pro mámu dvou holčiček je někdy opravdu tvrdý oříšek vymyslet dárek pro Valentinčina vrstevníka. U doplňků do školy s motivem Hvězdných válek ale už víme, že malému školákovi uděláme radost. Jsou navíc cenově přijatelné, užitečné a nekazí zuby.

Pokud se vám styl školních pomůcek líbí, ale vybíráte dárky pro holčičku, mrkněte do našeho minulého článku s doplňky do školy v univerzálním LEGO stylu.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.