Živá střílečka: jak dopadl trojboj se stavebnicovou pistolí Switch Grip?

Živá střílečka: jak dopadl trojboj se stavebnicovou pistolí Switch Grip?

14. září 2020

3 minuty čtení

Děti si dokážou vytvořit pistole z čehokoliv, co je po ruce. Ze stavebnice HEXBug Switch Grip jsme si taky jednu postavili a ukážeme vám, jak si s ní užijete bezpečnou zábavu.

Přestřelka i v obýváku

Pistoli Switch Grip od HEXBug postavíte během půl hodiny. Střílí malé plastové balonky, takže zranění nebo rozbité vázy nehrozí. Balonky sice dostřelí až na vzdálenost 6 metrů, ale letí jen tak silně, jak zmáčknete spoušť.

V balení najdete 11 plastových kuliček, které jsou velice lehké, takže zároveň bezpečné.

Přestože stavebnicová pistole skvěle padne i do malých ruček, je určena dětem až od 8 let. I proto mějte malé pistolníky raději pod dohledem.

Při hře se nemusíte omezovat jenom na přestřelku zpoza gauče. Uspořádejte soutěž o nejlepšího ostrostřelce, který trefí všechny cíle nebo vystřílí nejvíc bodů.

Střelecký trojboj

My jsme vymysleli střelecký trojboj, který si doma bez problémů uspořádáte taky. Soutěžili jsme v disciplínách:

  • střelecký bowling,
  • střelba na příšeru
  • a trefa do misky.

Na střelecký bowling se nejlépe hodí plastové kelímky nebo rulička od toaletního papíru. Prostě něco lehkého, co plastovou kuličkou snadno sestřelíte. Z nich sestavte pyramidu a hurá nabíjet. Pokročilejším pistolníkům doporučujeme mířit třeba na figurky z čokoládových vajíček.

Z plastových kelímků se dá pohodlně postavit i pyramida.

Pro druhou disciplínu jsme si nachystali kartonovou siluetu, pomalovali ji jako příšeru a na různé části jejího těla napsali počet bodů. Pravidla jsou jednoduchá: určíte počet ran pro každého střelce a pak už jen počítáte body. Stejným způsobem si z kartonu můžete vyrobit i klasický terč.

Příšera dostala co proto.

Vrcholem našeho trojboje byla střelba do misky. Misku přilepte k podlaze a vyložte utěrkou, aby balonek nevyskočil. Teď už stačí jenom dobře zamířit. Zní to možná jednoduše, ale nám to dalo docela zabrat. Přímá střelba nám moc nešla, takže jsme balonek do misky trefovali odrazem od země.

Správně zamířit a strefit se do misky bylo těžší, než jsme si mysleli.

V trojboji jsme si dali hned několik kol a teď už z nás jsou skoro profesionální střelci. Vymyslete vlastní disciplíny a uspořádejte třeba desetiboj.

Podívejte se také, jak jsme pistolí Switch Grip stavěli.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.