Opičí balancování: recenze hry Monkey Business

Opičí balancování: recenze hry Monkey Business

22. říjen 2020

2 minuty čtení

Řádění a akční výzvy s robotickými příšerkami občas vyměníme za něco trochu klidnějšího. Tentokrát jsme zkoušeli balanční hru Monkey Business, která sice vyžaduje soustředění a pevnou ruku, ale o zábavu s ní není nouze. Podívejte se, jak jsme krotili tlupu opic.

Zábavná hra s designem, který potěší i dospělé

Balanční hra Monkey Business od Recent Toys je ze speciální řady Constantin. Jedná se o hlavolamy, hry a skládačky, které svým zpracování připomínají spíš umělecká díla než zábavu pro děti. Opičky jsou totiž laserem vyřezávané ze dřeva v decentních hnědých tónech.

S balančními opičkami se pobaví děti i dospělí.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče, ale když se děti domluví, zahraje si pohodlně i celá parta. Nebo mohou hrát ve dvojicích.

I když se jedná o opičky, není to žádná divočina. Naopak – Monkey Business vyžaduje klid. Hra rozvíjí jemnou motoriku a na základě naší zkušenosti i trpělivost a přesnost.

V balení najdete:

  • přesýpací hodiny,

  • dřevěné pravítko,

  • podstavec s drážkou

  • a 12 dřevěných opiček.

S prvítkem a přesýpacími hodinami změříte, kdo je nejlepší krotitel opic.  

Postavte opičky do latě

Jsou dva způsoby, jak si balanční opičky zahrajete. Na výšku a na čas. Vždycky ale začínáte stejně: do drážky podstavce naskládáte první řadu opic a na ni pak vrstvíte další a další. Jelikož jsou opičky dost tenké, není to jenom tak. My jsme je zkoušeli různě převracet a stavět i vzhůru nohama, ale pořád padaly. I proto jsme hru pracovně nazvali opilé opice.

První varianta hry spočívá v tom, že během stavění průběžně měříte výšku opičí pyramidy dřevěným pravítkem, až dokud jednomu z vás opice nepopadají. Vyhrává ten, kdo měl před spadnutím nejvyšší pyramidu.

Varianta na čas je trochu náročnější. Přesýpací hodiny vám odměří minutu, kdy stavíte co nejvyšší opičí hromadu. Kromě toho, že se soustředíte na přesné pohyby a umístění, si musíte zároveň hlídat i čas.

Výšku pyramidy si měřte průběžně.

Variantu na čas jsme si ještě obměnili. Pyramida nemusela být vysoká, ale nejlepším krotitelem opic se stal ten, kdo za minutu použil na stavění nejvíc opic. Pro menší děti bude skládání na širokou základnu jednodušší než stavba na výšku.

Zkoušejte způsoby, jak se opičky nejlépe udrží.

Děti se u hry pobaví a zároveň potrénují trpělivost. Balancovat můžou ale i dospělí. Vyrábí se totiž i varianta s lahvemi vína, která je jako dělaná pro večerní dospělácké posezení.

Když zrovna nebudete uprostřed balančního souboje, hra díky decentnímu designu ozdobí třeba i poličku v obýváku.

Recent Toys má v repertoáru i další umělecká dílka, mrkněte třeba na krásné vyřezávané hlavolamy.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.