Braňte se před vetřelci s kuličkovou pistolí Snap Shot

Braňte se před vetřelci s kuličkovou pistolí Snap Shot

6. listopad 2020

4 minuty čtení

Když dáte klukům na hraní stavebnici, dříve nebo později si z ní postaví meč, pistoli nebo pušku. Běhají s ní po domě, vydávají zvuky střelby a hrají si na policajty a zloděje nebo lovce zombíků. A nejen kluci. My jsme s Vali vyzkoušeli další sadu od HEXBug – stavebnicovou pistoli Snap Shot – a vydali se po domě lovit neviditelné vetřelce.

Stavěním hraní teprve začíná

Několik typů stavebnic značky HEXBug už jsme s Vali otestovali v minulých recenzích. Věděla jsem tak, že ji bude bavit. Těšila se, že si sama sestaví hračku, s kterou si bude moct dál hrát. Toto je jedna z velkých výhod VEX Robotics stavebnic – dostavením zábava nekončí, výsledek totiž neputuje na poličku, ale začíná s ním nové hraní.

S Vali jsme se pustili do stavění a pistoli Snap Shot dali dohromady jen asi za 15 minut. Během stavění nám prošlo rukama 175 stavebních dílků. Oproti ostatním HEXBug stavebnicím pro nás bylo neznámé pouze otočné kolečko s klikou a dvě pružiny.

Na postavení Snap Shot nám stačila pouhá čtvrthodinka.

Díky hračkám HEXBug děti zábavnou formou poznají některé zákonitosti fyziky, matematiky i techniky. Spojováním dírkovaných destiček a speciálních kovových i plastových dílků si Vali procvičila zručnost a zahrála si na konstruktéra. Nejvíce ji zajímalo, na jakém principu fungují pružiny.

Návod ukazuje některé dílky v měřítku 1:1. Hodně to pomůže, když je více osiček různě dlouhých. Vy tak přesně víte, co hledáte.

Hraček, které vyvolávají zájem o fyzikální vlastnosti, není nikdy dost.

Switch Grip vs. Snap Shot

Oproti oranžové sestřičce Switch Grip, kterou jsme vyzkoušeli dřív a je určená pro děti od 8 let, je Snap Shot doporučený až od 14 let. Nikde nepíšou proč, ale podle mého názoru je to kvůli mechanismu střílení. Switch Grip vystřeluje malé balonky tlakem rukojeti, zatímco ze Snap Shotu vystřelují díky pružinám. Tím je střelba Snap Shotu silnější a to může být důvod, proč je až pro starší děti.

Pistole Snap Shot je kratší, má jiný zásobník, ale dostřelí stejně daleko jako Switch Grip. Obě vyšlou své kuličky až 6 metrů daleko. Lepší je ale trefovat větší cíle, protože u obou pistolí při střelbě děláte pohyb celou paží a tak je těžké zamířit.

Ano, opravdu dostřelí až 6 metrů.

Snap Shot proti vetřelcům nebo kelímkové pyramidě

Vali stačí ke hře s pistolí málo. Má bujnou fantazii, takže si všude po domě představuje bubáky, zombíky nebo vetřelce. A navíc vyžaduje, abych hlásila, kde všude je „vidím“ já. A tak mě můžou sousedi z okna slyšet volat: „Pozooor: na lustru, na schodišti a u lednice...“ a Vali se do toho směje a pálí hlava nehlava.

Nabít a pal!

Pokud vašim dětem představivost stačit nebude, nějaké tipy na hraní jsme ukázali ve videu u Switch Grip pistole. Stříleli jsme na siluetu příšery, která měla na každé části těla jiné bodové ohodnocení, trefovali jsme se vystřelenou kuličkou do misky nebo hráli kelímkový bowling. Tyhle dvě pistole mají podobný princip, tak se vám tipy z našeho trojboje budou hodit i ke hraní se Snap Shot. 

K dalšímu hraní se inspirujte na Smarťáčkově youtube kanále a užijte si HEXBug zábavu.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.