Do školy i do města: batoh od LEGA pro ostřílené školáky

Do školy i do města: batoh od LEGA pro ostřílené školáky

19. srpna 2020

3 minuty čtení

Školní budovy zatím zejí prázdnotou, ale v dětských pokojích už je chystání na září v plném proudu. Už jste přemýšleli o nové tašce pro vaše děti? S výběrem vám poradíme. Tentokrát jsme otestovali LEGO batoh Tech Teen a zjistili jsme, na co všechno se hodí.

Na výlety a do školy

Nejdůležitější vlastností batohu je vždy pohodlí. Ať už je to batoh do školy, do práce, na krátké výlety nebo na dlouhé túry, musí být kvalitní, aby nenamáhal záda a dobře se nosil. Zaměřte se hlavně na to, aby měl:

  • polstrované nastavitelné popruhy,
  • hrudní pás,
  • ergonomicky tvarovaná záda
  • a co nejnižší hmotnost. 

Batoh od LEGA toto všechno splňuje, váží navíc jen 590 gramů a v zádech má všitý prodyšný pás, aby se při nošení nepotila záda.

Ergonomická záda, prodyšný panel a hrudní pás přispívají k pohodlnosti batohu.

Velikost i design pro teenagery a dospělé

Batoh Tech Teen podle názvu i velikosti napovídá, že je určený starším dětem až dospělým. Sama jsem ho vyzkoušela při výšlapu na zříceninu a určitě bych se ho nestyděla vzít ani do města. Rozměrově to totiž není žádný prcek – měří 40 × 31 × 21 cm.

S Vali jsme vyzkoušeli modrou verzi batůžku, k dostání je ale i ve žluté nebo červené. Všechny varianty zdobí technický nákres LEGO panáčka na vojenském vzoru „camouflage”.

Design technického nákresu lego panáčka.

LEGO figurka ve tmě svítí

Reflexní prvky jsou u dobrých batohů samozřejmostí a i zde jsou po všech stranách. Největším z nich je ale právě technická skica LEGO kluka, který ve tmě svítí. Pod ním je navíc speciální poutko na přidělání signálního světla při jízdě na kole.

Reflexní potisk ve tmě září a na signální světlo je pod ním speciální poutko.

Tablet jako v peřince

Vnitřek batohu je velmi prostorný a pro majitele nebo majitelky menšího notebooku či tabletu je připravena polstrovaná kapsa. V přední menší kapse na zip si díky organizéru na drobnosti děti přehledně uloží i propisky, zápisník a mobil.

V přehledných přihrádkách se dětem nic nezatoulá.

Objem 25 l stačí na tablet, 2 velké knížky, 6 sešitů, složku s dokumenty, pouzdro, jeden svačinový box a ještě nějaké místo zůstane. 

Například první týden ve škole toho děti moc nepotřebují. Pro tyto případy má taška postranní stahovací popruhy, které batoh zmenší. Jindy zase přitáhnou těžké věci blíže k zádům a nebo vytvoří extra prostor vně batohu třeba pro pláštěnku nebo mikinu.

Do batohu o objemu 25l se toho vejde opravdu hodně.

Z boků batohu jsou elastické kapsy, do kterých se pohodlně vejde láhev s pitím. Hlavně v létě dávám pozor na to, kolik toho Vali vypije. A je mi jasné, že pokud by měla na výletě při každém pití otevírat zip batohu a hledat lahev, udělala by to maximálně jednou a pak by raději celý den nepila. Boční kapsičku na láhev s pitím beru proto jako velké plus.

Po obou stranách má batůžek elastické kapsy. Třeba na láhev s pitím.

LEGO batoh Tech Teen je velikostí, designem i vnitřním uspořádáním určený pro ostřílené školáky. Pokud máte ale doma prvňáčka nebo drobnější dítko, koukněte také na naši recenzi školní aktovky pro nejmenší.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.