Souboj o princeznu: zvítězí robodrak nebo odvážný fešák?

Souboj o princeznu: zvítězí robodrak nebo odvážný fešák?

27. prosinec 2020

3 minuty čtení

Strašlivý robodrak z dílny HEXBug unesl do své jeskyně krásnou princeznu. Dokáže ji odvážný fešák spolu se svými robopomocníky vysvobodit? Podívejte se, jak dobrodružná výprava za záchranou princezny dopadla.

Klasická pohádka o princezně a drakovi je naše oblíbená, ale jelikož se u nás schovává několik robopříšerek, přišlo nám škoda je do příběhu taky nezapojit. Inspirujte se naší moderní pohádkou a vymyslete si vlastní fantastické dobrodružství.

Hlavní roli v našem příběhu hrál robodrak od HEXBug.

S robotickým drakem z dílny HEXBug jsme se už seznámili. Tentokrát ale vystrčil růžky, nebo spíš ostny na ocase, a do své temné jeskyně unesl krásnou princeznu, které se nehodlá vzdát jen tak bez boje.

Na výrobu pohádkových rekvizit stačí málo

Jako drakův úkryt nám posloužila nevyužitá papírová krabice, do které jsme vystřihli díru jako vchod do opravdové jeskyně. Skalnaté okolí a kamení představovaly LEGO kostky. Ty měly zachráncům zkomplikovat přístup do jeskyně, a tím i k princezně.

Vedle skal ztěžoval vstup do jeskyně i strašlivý robodrak. Kromě toho, že zlověstně řve a chrlí oheň, má i přilnavé tlapy, díky kterým se snadno pohybuje po jakémkoliv povrchu. Prostě obávaný protivník po všech stránkách.

Temnou jeskyni jsme vyrobili z obyčejného kartonu.

Na vysvobození princezny jsme vytasili těžký kalibr. A kdo by se na záchrannou misi hodil lépe, než udatný rytíř? Jelikož je ale naše pohádka moderní, vyměnili jsme rytíře za odvážného fešáka v růžovém kabrioletu. Svojí role se hrdě zhostil a v doprovodu jedovatého škorpiona a nanobrouků z dílny HEXBug vyrazil vysvobodit princeznu.

Statečný rytíř vyměnil bílého koně za růžový kabriolet a na výpravu si přizval robopomocníky.

Obávaný drak proti fešákovi a jeho robopomocníkům

Když dorazil fešák k jeskyni, vytasil proti drakovi všechny zbraně. Ten se ale nehodlal vzdát bez boje. Chrlil oheň, švihal svým ohebným ocasem a když byl v úzkých, roztáhl křídla a několikrát se proletěl nad jeskyní, aby protivníka zastrašil.

Souboj byl dlouho vyrovnaný. Nakonec ale robodrak přesile podlehl.

Drak bojoval vytrvale, ale proti přesile neměl šanci. Z jeskyně odletěl poražen a po vyčerpávajícím souboji zamířil k nejbližší nabíjecí stanici. Slíbil ale, že jakmile načerpá energii, vrátí se pro odvetu.

Díky robotickým hračkám a romantickému příběhu moderní pohádkou nepohrdnou holky ani kluci. A pokud máte doma víc robopříšerek, zapojte je do hry klidně všechny. Příště se třeba nanobrouci přidají na temnou stranu a pomáhat budou pro změnu drakovi.  

Podívejte se na další videa na našem YouTube kanále, ve kterých testujeme robohračky i další vychytávky do dětského pokojíčku.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.