Mravenčí invaze: vyzkoušeli jsme dva nové micro roboty od HEXBug

Mravenčí invaze: vyzkoušeli jsme dva nové micro roboty od HEXBug

8. březen 2021

3 minuty čtení

Taky si spíš představíte mravence jako veselého Ferdu s červeným šátkem? U nás ale pohádkovou postavičku nečekejte. HEXBug vyvinul dva typy micro robotických mravenců, kteří vypadají jako z budoucnosti. Pojďte, představíme vám je.

Mravenčí přírůstky do hmyzí HEXBug armády dokonale zapadají. Nejdřív jsme je s Valentinkou prozkoumaly a potom je vypustily do prostoru. Přitom jsme zjistily, že ovládat jednoho z nich není vůbec jednoduché. Mrkněte, jak oranžový a červený robomravenec funguje.

Oranžový micro mravenec: koukněte, jak peláší

První typ mravence je 7 centimetrů dlouhý a je poháněn dvěma bateriemi, které jsou součástí balení. Takže koupíte, rozbalíte a hned mravenčíte.

Oranžový mravenec s kolečky i nožkami běhá jako opravdový.

TIP: HEXBug mikroroboti mají většinou ze spodní strany zastrčené průhledné plastové pásky, které zabraňují samovolnému zapnutí příšerek ještě v krabičce. Stačí tedy, když je před hraním sundáte a může začít rejdění.

Micro mravenec má speciální pohybovou technologii a zvládá utíkat na různých površích. Dvojice koleček, které připomínají spirálu, se otáčí a pohání mravence samovolně směrem vpřed. Pohyb je nepředvídatelný a mravenec tak peláší, jako by byl živý.

Superrychlý micro robot v převleku oranžového mravence.

Ohnivý mravenec na ovládání vám procvičí palce

Druhý robotický exemplář tohoto známého tvorečka je na ovládání. Jak bývá u HEXBug zvykem, roboti jsou připraveni jít hned do akce. V ovladači jsou tedy nachystané dvě a v ohnivém mravenci tři monočlánkové baterie.

Ohnivý mravenec má oproti micro mravenci navíc ovladač a tykadla.

Ohnivý mravenec má oproti micro mravenci navíc ovladač a tykadla.

Na pohyb HEXBug využil zase kolečka, ale jiná než u micro mravence. Na každé straně má „ohnivák“ dvě menší a jedno větší kolečko a levá i pravá strana se ovládají zvlášť. Proto, aby se mravenec rozběhl tam, kam potřebujete, musíte sesynchronizovat svoje palce. Například aby jel rovně, držte obě tlačítka zároveň.

Zní to jednoduše, ale jakmile je na podlaze jen nepatrná nerovnost, mravenec různě nadskakuje a tím mění směr i přes vaše svědomité ovládání. Vali chvíli trvalo, než na to přišla. Už teď se ale těší, až uspořádáme mravenčí závody. A na ty i já budu muset ještě hodně potrénovat.

Ohnivý mravenec na ovládání i červeně bliká.

A proč vlastně ohnivák? Ohnivý mravenec oslňuje své nepřátele červenými světelnými efekty. Díky nim vypadá ještě více nebezpečně.

S Vali jsme si s nimi hrály v obýváku, a protože naše domácnost plná dlouhovlasatých členů, neubránily jsme se vlasům namotaným na kolečka. Mravenec najednou zastavil a nepokračoval dál. Vlas jsme jednoduše odmotaly, ale než jsme přišly na příčinu mravencova stávkování, dalo nám to zabrat.

Oba typy mravenců kryje ikonické poloprůhledné HEXBug tělíčko. Dovnitř jde vidět, a tak jsme zase obdivovaly elektronické součástky obou micro robotů. V e-shopech s hračkami je seženete v 5 barvách.

A co vy? Už jste nějakého z mikrorobotů vyzkoušeli? Napište nám na Smarťáčkově Facebooku nebo Instagramu.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.