Vítejte v Gothamu! LEGO Batman lampička vám pomůže u předčítání napínavých příběhů

Vítejte v Gothamu! LEGO Batman lampička vám pomůže u předčítání napínavých příběhů

27. únor 2021

3 minuty čtení

Čtení napínavých příběhů potají pod peřinou. Znáte to taky? My jsme si v dětství svítili v lepším případě starou baterkou. Bylo to taky dobrodružství, ale teď nám na knihu svítí stylový LEGO hrdina. Vali jsme pořídili praktickou lampičku, kterou si připevní rovnou na knížku, a v článku si na ni posvítíme.

Bylo období, kdy jsem Vali nutila ke čtení, které měla za domácí úkol. Přála jsem si, aby ji víc bavilo a měla knížky ráda. No a pak jsem ji jednou o půl desáté večer objevila, jak si tajně čte Harryho Pottera pod peřinou. Byl všední den, takže průběh ranního vstávání byl jasný a navíc držela v ruce baterku, která svítila už jen spíš symbolicky.

Batman připraven na čtení. A vy?

Nechtěla jsem se na ni zlobit, přece jen jsem byla ráda, že si sama čte. I proto jsem pořídila batmanskou svítilnu na knížku LEGO Booklite a Vali jsem vysvětlila, že když jde druhý den do školy, čtení do noci není dobrý nápad. Přes den si ale může číst, kdy bude chtít.

Ptáte se, proč Batman? U nás jsou teď v kurzu hrdinové, kteří mají superschopnosti a zachraňují svět. A lampička se vyrábí právě v designu hrdinů jako je Superman, Batman nebo postavy ze Star Wars. Černý hrdina s netopýří maskou Vali pěkně posvítí a ještě ji stráží před zlými postavami z knížky.

Lampička poslouží i dospělým. 
Připněte ji na knížku nebo na laptop. Zpříjemní vám tak večerní práci.

Nechceme Valentinku nabádat, aby ponocovala a četla si pod peřinou, ale třeba v bunkru udělaném ze židlí, dek a polštářů nebo v prostoru pod schody, kde máme místo na válení, se jí s lampičkou čte skvěle. Jako malá jsem se taky pořád někde „zašívala“ a tam si hrála nebo četla.

Dvě LED světla ukrytá v nohách pohodlně osvětlí celou stránku.

Lampička LEGO Booklite svítí dvěma LED světýlky, které má Batman na podrážkách bot. Celá postavička je pohyblivá. Nohy, ruce i hlavu nastavíte do jakékoliv pozice. Občas schválně Batmanovi změním pozici, než v jaké ho Vali nechala a nastavím na knížku nějak vtipně – třeba hlavou dolů. To pak Valentince čtení začíná hned veseleji.

Ohebným páskem nasměrujete svícení, kam potřebujete.

Postava hrdiny je připevněná na širokém a velmi ohebném gumovém pásku, který ale drží nastavený tvar. Žádná pozice tak není nemožná. Na konci je silný klips s logem LEGA, který připnete na okraj knížky, nebo tenkou polici.

Když sundáte klips, objevíte USB konektor. Zapojte ho do svého notebooku a Batmanovy nohy vám osvětlí celou klávesnici. Pracovní večery si tak zpestříte a zároveň nerušíte ostatní velkým světlem.

Světýlko se zapíná, zmáčknutím Batmanova břicha.

Součástí balení jsou i baterie a lampička se zapíná zmáčknutím bříška postavičky. A i přes Batmanovy vypracované břišní svaly, ji rozsvítíte lehce. 

Skvělá je taky k motivování dětí ke čtení. Ne každý je vášnivý čtenář, ale s oblíbeným hrdinou, vznášejícím se nad knihou, to bude určitě jiná zábava.

LEGO lampička Booklite je skvělá motivace ke čtení.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.