Hravý návod: Vytvořte si jurský park s HEXBug nano mravenci

Hravý návod: Vytvořte si jurský park s HEXBug nano mravenci

29. duben 2021

3 minuty čtení

Současná situace hraní a pobíhání venku zrovna nepřeje. Vymysleli jsme proto zábavu, která děti nadchne a vydrží třeba i na několik hravých odpolední. Nejen hračkami se totiž děti baví. Někdy je potřeba pořádná porce tvoření, a tak jsme to s Valentinkou spojily. Vali si vytáhla na hraní HEXBug příšeráky, a aby to bylo zajímavější, domluvily jsme se, že jim nejdřív společně postavíme jurský park.

Přípravu zvládnete snadno

K vytvoření vlastního parku pro všechny HEXBug příšeráky použijeme věci, které běžně najdeme doma. Nejdřív si nachystáme potřeby ke tvoření. Když nebudete mít po ruce všechno, co my, vůbec to nevadí. Pracujte s tím, co je a nechte děti vymyslet i vlastní techniky.

Při stavbě jurského parku si vystačíte s běžnými výtvarnými pomůckami.

My jsme použili:

  • nůžky,
  • papírovou lepicí pásku,
  • lepidlo,
  • alobal,
  • barvy a štětec,
  • barevné papíry,
  • krepové papíry
  • a fixy.

Doma také určitě najdete spoustu věcí, které se budou hodit na výrobu skal, kamenů a stromů. My jsme prošli naši nádobu na vytříděný papír a vybrali jsme: papírové tašky, ruličky od toaletního papíru a kuchyňských utěrek a z garáže si donesli ještě jeden větší karton na podklad.

Děti se při tvoření zabaví a s výsledkem je ještě čeká epická hra v pravěku.

Pro zbytek potřeb na vytvoření domácího jurského parku pro robotické HEXBug mravence, škorpiony a další příšeráky se vypravte s dětmi ven. Na procházce nebo na zahradě posbírejte pár kamínků a větvičky nebo listy. My jsme si ještě půjčily podestýlku od naší želvy Monči. Výborně bude vypadat taky kůra ze stromů nebo mech.

Hurá, jde se stavět!

  1. Pevný karton, který poslouží jako podklad, pomalujte zelenými barvami a polepte ho mechem nebo kombinací hnědého a zeleného krepáku jako my. Nemusíte ho lepit po celém podkladu, třeba v rohu nechte místo na skálu.  
  2. Skálu vytvarujte z alobalu, přilepte ji k podkladu papírovou páskou a celou ji ještě oblepte, abyste na ni mohli malovat.
  3. Na výrobu stromů si nachystejte ruličky od toaletního papíru. Ty pomalujte jako kmeny a do nich nalepte nastříhané listy tak, aby velká část trčela ven.
  4. Kůru stromů i kamínky přilepte k podkladu tavnou pistolí. Při tvoření s dětmi ale dávejte velký pozor, ať se nepopálí.
  5. Nakonec stačí, když doladíte park větvičkami a kamínky.

Park poslouží třeba i jako bitevní pole pro nano mravence a HEXBug skaraba.

HEXBug kámoši byli s našim výtvorem spokojení, i když jim při zběsilém úprku občas dělal problém zmačkaný krepák. Takže příště to našim robopříšerkám možná usnadníme a karton jen nabarvíme nebo na něj nalepíme papír s vytisknutým motivem dřeva či jehličí

Jestli jste doma také zkoušeli tvořit, pochlubte se fotkami svých jurských parků a pošlete nám vaše výtvory na Facebooku nebo Instagramu. Nebo nám nechte komentář, jak se vám stavění dařilo, přímo pod videem na našem YouTube kanále. Budeme moc rádi.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.