Soutěž o nejlepšího kaskadéra s HEXBug Ring Racer

Soutěž o nejlepšího kaskadéra s HEXBug Ring Racer

28. leden 2021

3 minuty čtení

Už jste někdy viděli robotické kaskadéry? My jsme dva takové vyzkoušeli a rovnou s nimi uspořádali soutěž o nejlepší kaskadérský kousek. Podívejte se, jaké triky se nám podařily a kdo se stal pánem rampy.

Vždycky rádi zavítáme do akčního světa HEXBug, kde se potulují nejrůznější robotičtí tvorové. A jelikož jsme si už brousili zuby na další robotickou mašinku, přišel čas abychom vyzkoušeli Ring Racer – vozítko na dálkové ovládání se dvěma ozubenými koly a světelným paprskem.

Robotické kaskadéry pořídíte v několika barvách.

Ring Racer: kaskadér, kterého nic nezastaví

Základem 13centimetrového vozítka Ring Race jsou dvě ozubená kola, díky kterým se robotický kaskadér dokáže otáčet o 360 stupňů. A když náhodou přepadne, zvedne se a zábava jede dál.

Dálkovým ovladačem se 3 malými peckovými bateriemi snadno ovládáte pohyb kaskadéra i světelný paprsek. Jestli dojde šťáva přímo závodníkovi, postačí mu k dobití energie klasický USB kabel.

Pokud si chcete jízdu ještě okořenit, sáhněte po kaskadérském setu, ve kterém kromě robotického kaskadéra najdete i skládací rampu pro trénování nejrůznějších triků a skoků. Velcí i malí inženýři od 8 let se ale pobaví i se samotným Ring Racerem.

Nažhavte ovladače, trénink začíná!

Než se vrhnou kaskadéři do akce, je potřeba je spárovat s dálkovým ovladačem. Stačí, když zapnete kaskadérské vozítko a stisknete jakékoliv tlačítko na dálkovém ovladači. Pak už jen sestavíte rampu a vytvoříte herní prostor. My jsme si ho pracovně nazvali kaskadérský park a ohraničili ho vším, co bylo po ruce. A teď hurá na trénink.

Na začátek jsme se trochu rozjezdili – jen tak, i na rampě. Závodníci mají totiž 2 režimy rychlosti, a čím rychleji jedou, tím složitěji se s nimi na rampu najíždí.

Aby se trik povedl, je potřeba na rampu najet pod správným úhlem.

Pusťte kaskadéry na rampu!

Po tréninku v kaskadérském parku přišly na řadu 3 disciplíny:

Na úvod jsme si dali sólové skoky. Vozítko jsme postavili na vyznačené místo a rozjeli se na rampu, kde jsme předvedli to nejlepší z našeho repertoáru. Každý kaskadér měl na nejlepší skok 3 pokusy.

Druhou disciplínou byl minutový freestyle, při kterém měl robotický závodník minutu na to, aby v kaskadérském parku předvedl ty nejzajímavější kreace, skoky a přemety, jaké dovedl.

Závěrem nás čekal ještě slalom. Ten se ale hodí hlavně pro velmi trpělivé a zručné řidiče. Kličkovat mezi překážkami s takto nevyzpytatelným závodníkem totiž není zrovna snadné.

Po oficiálním závodě jsme ještě dlouho jen tak jezdili a trénovali další triky. 

Napište nám na Facebooku nebo Instagramu, jaké kousky byste s Ring Racerem vyzkoušeli vy a podívejte se i na další videorecenze na našem YouTube kanále.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.