Příprava na zápis: s aktovkou LEGO EASY ho zvládnete levou zadní

Příprava na zápis: s aktovkou LEGO EASY ho zvládnete levou zadní

11. březen 2021

4 minuty čtení

Chtějí být vaše děti k zápisu připravené se vším všudy? Moc dobře to známe. Vali měla v den zápisu nachystané všechny školní potřeby tak, že mohla klidně na druhý den vyrazit do školy. Připravte se na výběr první tašky a nakoukněte s námi do jedné z LEGO školních aktovek pro prvňáčky.

Při výběru školní tašky se vyplácí začít včas. Alespoň si dopředu zjistěte, co všechno má správná aktovka splňovat a potom se s dětmi mrkněte po jejímu designu. Kvalitní školní aktovka by měla mít:

  • polstrované a široké popruhy,
  • hrudní pás,
  • polstrovaná ergonomicky tvarovaná záda,
  • reflexní prvky a
  • měla by vážit co nejméně.

Aktovka EASY od LEGA je pro děti od první do třetí třídy. Vali je 7 a půl, chodí do 2. třídy, má užší ramena a na fotkách vidíte, že jí skvěle padne. 

Na bocích jsou síťované kapsy na drobnosti nebo láhev s pitím.

EASY aktovka dělá svému jménu čest. S ní je začátek povinné školní docházky opravdu snadný. LEGO ji navrhlo bez zbytečných kapsiček a dalších členění, což ocení hlavně ti nejmenší školáci. Vše mají na jednom místě v jedné velké kapse. K otevření klopy jim navíc stačí jedna ruka, otevírací klip snadno zmáčknou a rychle ji otevřou.

Děti mají v EASY aktovce na učebnice a sešity jeden hlavní prostor. V něm najdete oddělenou komoru na těžké knížky, která je blíže zádům a zabrání tak jejich přetěžování. Na pouzdro nebo box se svačinou má aktovka ještě jednu oddělenou kapsu.

Prostornou aktovku LEGO EASY otevřou školáčci i jednou rukou.

Standardem u LEGO aktovek je štítek na jméno, okénko na rozvrh hodin a klip na připnutí klíčů uvnitř aktovky. Vali ve své současné aktovce klip nemá, a tak svůj klíč i s čipem na obědy v jejich útrobách neustále hledá.

Na začátku jsem zmiňovala, co všechno má správná aktovka mít. Jak ale v těchto ohledech dopadl školní batoh EASY od LEGA?

široké polstrované popruhy, které neřežou do ramen, a na kterých je připevněný hrudní pás. Ten je nastavitelný a posuvný po celé délce popruhů, takže ho upravujete podle toho, jak dítě roste.

Nastavitelný hrudní pás a reflexní pásky na popruzích. Aktovka EASY řeší bezpečnost i komfort dětí.

S těžkou váhou učebnic pomohou ergonomicky tvarovaná záda. Jsou navíc speciálně vykrojená, takže dítěti pod aktovkou proudí vzduch. V létě je tato vlastnost nepostradatelná. Aktovka se malým školákům nelepí na záda a dobře větrá. Ze všech stran aktovky jsou taky reflexní prvky. Na popruzích, na klopě a zprava i zleva nad síťovanými kapsami.

Ergonomicky tvarovaná zadní strana aktovky je důležitá pro pohodlné nošení  i správný vývoj dítěte.

TIP: Aktovka LEGO EASY má dokonce vyztužené dno s plastovými nožkami. Možná tyto scénáře moc dobře znáte od starších sourozenců: hod aktovkou do šatny a úprk na oběd nebo odložení aktovky v autobuse na podlahu, když je venku ta parádní městská břečka. Na EASY aktovce oceňuji, že nožky a bytelné dno zaručí, že aktovku nebude mít malý školák hned odřenou nebo zespodu nasáklou vodou.

Nožky a zpevněné dno oceníte hlavně, když děti nebudou řešit, kam aktovku zrovna položí.

Aktovka LEGO EASY patří mezi nejlehčí aktovky na trhu. Už když Vali nastupovala do školy, jsem se divila, co všechno musí mít v aktovce. A bylo mi jasné, že lehčí už to nikdy nebude. Proto doporučuji vybrat hned ze začátku tu nejlehčí aktovku, kterou můžete. Hmotnost EASY od LEGA je oproti tíze, kterou dítě ponese, zanedbatelná. Váží jen 790 gramů.

Aktokva EASY od LEGA váží jen jako tři čtvrtiny pytlíku s moukou.

Aktovku EASY pro menší školáky od 6 do 8 let LEGO vyrábí v 8 různých designech a vyberou si holky i kluci. Za mě jsou to jedny z těch povedenějších designů, protože jsou nadčasové a univerzální. Co se týká stylu, začátek druhé třídy byl alespoň u nás velmi skokový. Z Elsy a krtka to byl najednou parkur, youtubeři a přece: „Další cool věci, mami.“

S LEGEM si hrají děti od těch nejmenších až po dospěláky, takže si troufám říct, že „cool období“ bude mít o něco delší než princezna z Ledového království. Aktovku EASY vybírejte s dětmi ze tří typů LEGO Ninjago, LEGO Friends a jednoho designu LEGO City

K dostání jsou ve větších papírnictvích a hračkářstvích, kde si je můžete osahat a prohlédnout naživo, nebo na e-shopech jako je MALL, Alza, Maxíkovy-hračky, Legenio a další.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.