Vyznejte se v záplavě nano brouků od HEXBug. S naší příručkou si je už nikdy nespletete

Vyznejte se v záplavě nano brouků od HEXBug. S naší příručkou si je už nikdy nespletete

16. leden 2021

4 minuty čtení

HEXBug nano brouci byli hitem letošních Vánoc. Malé robotické podélné příšerky vibrují a pomocí gumových nožiček realisticky běhají jako opravdový hmyz. Ale je jich tolik druhů, že se v nich nedá skoro vyznat. Všechny jsme je proto prozkoumali a pečlivě sepsali jejich vlastnosti, aby se z vás stali cool rodiče, kteří se v nano broucích hravě vyznají.  

HEXBug nano brouci jsou barevní, rychlí, mají svá nanobroučí hřiště a někteří i svítí. Ale jak je od sebe rozeznáme a pořídíme toho, který v broučí armádě našim dětem schází?

Nano brouci mají tyto společné rysy:

  • Vibrují a pohybují se jako skutečný hmyz.

  • Mají několik párů gumových nožiček.

  • Jsou na 3 monočlánkové baterie.

  • Vejdou se pohodlně do kapsy.

Podle těchto vlastností bezpečně poznáte, že se jedná o HEXBug robotické brouky. Pokud chcete před dětmi zazářit, mrkněte ještě na rozdíly mezi NANO Flash a GID brouky.

Věděli jste, že existují i nanobroučí hřiště?

HEXBug NANO – základní

První průkopník v mikrorobotické broučí rodině. Základní nano brouk má typický tvar se 3 páry gumových nožiček. Vibruje a pomocí pogumovaného těla i nožiček se po hladkém povrchu pohybuje velmi reálně. Když se HEXBug NANO převrátí, většinou se mu povede vrátit zpět na nohy. Barevných kombinací má hned několik, bezpečně ho poznáte ale podle jeho délky. Má totiž jen okolo 4,5 centimetru a je to ten nejkratší brouk.

Téměř pěticentimetrového základního nano brouka seženete v několika barevných kombinacích.

HEXBug NANO GID – světluška

GID znamená „Glow in the dark“ neboli svítící ve tmě. Jde o základní typ nano brouka s fosforeskujícím tělem. Jen ho minutu přidržte pod lampičkou, pak zhasněte a pusťte ho po pokoji. Když jsme světlušku pořídili, nechápala jsem, proč se Vali neustále zavírá na záchodě. Není tam totiž žádné okno a světlušky v úplné tmě udělají největší parádu.

Černý brouk NANO GID se od základního typu liší jen fosforeskujícími detaily.

HEXBug NANO FLASH – blesk

Vylepšený brácha. Vývojáři přidali základnímu typu NANO jeden pár nožek navíc. Tím ho jednou tolik zrychlili a spodní část těla doplnili LED diodou. Blesk je delší, rychlejší a svítí. Zdá se nám ale, že se při hraní kvůli rychlosti častěji obrací na záda.

Svítící NANO FLASH – blesk má 2 nožičky navíc.

TIP: Na brouky v akci se můžete podívat v našem videu s recenzí nanobroučí dráhy Nanoplex Flash. Poznáte s jakými dvěma druhy si ve videu hrajeme?

Svítící NANO FLASH vs. základní NANO brouk. 

HEXBug NANO JUNIOR – pro malé sourozence

Konec braní hraček starším sourozencům. V předchozím videu jste viděli, jak byla Valinčina malá sestřička fascinovaná všemi brouky, kteří běhali po nanobroučím hřišti. Přece jen jsou pro ni ale malincí a museli jsme ji hlídat, aby některého neochutnala. Proto jsem byla nadšená, když jsem objevila brouka pro batolata.

Nanobroučí Junioři pro děti od roku a půl.

Broučí Junior je doporučený pro malé děti od 18 měsíců. Je 8 cm dlouhý, aby ho malé děti dobře chytly do ruček a je i pomalejší, aby ho snáze dohnaly. Když jsme ho pustili Justince, honila ho po podlaze celý večer. Když se učí děti lézt nebo později chodit, je to dobrý motivátor. Seženete ho ve 3 barvách – růžové, zelené a modré.

HEXBug NANO – pro kočky

Nudí vaši kočku běžné hračky? Pořiďte ji nano brouka, který ji zabaví na dlouhé hodiny. A narozdíl od laserové tečky ho ani nemusíte ovládat. Klasický typ mikrorobotického brouka s plyšovým střapcem připomíná utíkající kořist. Pusťte ho po podlaze a sledujte, jak bude vaše kočička číhat, než brouk vyjede zpod gauče.

Nano hračky se střapci speciálně pro kočičky. 

Líbí se mi, že HEXBug nemyslí jen na jednu věkovou kategorii dětí. Zařadit do portfolia i hračky pro zvířata nebo batolata je super nápad a už se těšíme, jakými dalšími typy nás překvapí.

Dejte nám vědět na FB nebo Instagramu, jestli se pod vaším stromečkem nějaký ten robotický brouček našel.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.