Budiž světlo! Recenze kostičkové lampičky od LEGA

Budiž světlo! Recenze kostičkové lampičky od LEGA

9. prosinec 2020

3 minuty čtení

Dávno neplatí, že LEGO jsou jen kostičky na hraní. Svou nejmenší kostičku ikonická dánská značka 10krát zvětšila a udělala z ní noční světýlko do dětského pokoje. Lampičku - kostičku jsme otestovali i my. Nepochybovali jsme o tom, že se bude líbit dětem, ale prošla i testem zkoumavého rodiče? V článku si na ni posvítíme.

Dětské osvětlení je velké téma nejen při zařizování pokojíčku, ale i v průběhu let, kdy dítě vyrůstá. Jako rodiče řešíme, jaké pořídit nejvhodnější centrální svítidlo, jaké osvětlení na usínání a odpočinek nebo později na čtení a psaní úkolů.

Lampička ve tvaru přerostlé LEGO kostky

Všechny typy lampiček i osvětlení musí být pro děti vhodné a bezpečné. Nezáleží jen na designu, ale i na funkčnosti, intenzitě a barvě světla.

Pro centrální světlo vybírejte svítidlo s teplejším odstínem a pro světlo k psacímu stolu studený odstín bílé. U lampy s teplejšími odstíny svícení se bude dětem lépe odpočívat a hrát, zatímco bílé ostřejší světlo ocení při psaní úkolů. Studená bílá tolik neunavuje a podněcuje k práci.

 

Noční světýlko LEGO Ledlite vyniká:

  • Hladkým silikonovým pláštěm,
  • kompaktní velikostí – 7,8 cm × 7,8 cm × 11,6 cm,
  • nízkou hmotností – váží jen 260 gramů,
  • ovládání dotykem
  • a 8 barvami svícení.

Každá LEGO lampička svítí 8 barvami.

Celosilikonová kostička je příjemná na dotek a světlo z LED žárovek díky polopropustnému materiálu osvítí celý pokojík měkkým tlumeným světlem. 

Na lampičce zespodu přepínáte svícení mezi dvěma módy nebo úplným vypnutím. V jednom z módů se barvy neustále mění a prolínají a v tom druhém přepnete na barvu, která se vám líbí a ta pak svítí stabilně.

10× zvětšená LEGO kostka – lampička se snadno vejde na jakoukoliv poličku.

Tiché zhasnutí až po usnutí

LEGO kostičku zapnete nebo vypnete jen jemným dotykem, což je skvělé hlavně při zhasínání. Doma necháváme noční světýlko zapnuté, dokud Vali neusne a vypínáme ho, až jdeme sami spát. Jen na kostku položím dlaň a v naprostém tichu zhasnu. Zbytečně tak Vali neruším cvakáním vypínače.

Stačí se jen dotknout a je tma.

I přesto, že je lampička lehká jako pírko, moc se nehodí na přenášení právě kvůli dotykovému ovládání. Děti světýlka často využívají, když chodí v noci sami na záchod a potřebují si posvítit. Ve chvíli, kdy by kostičku vzaly do ruky a pohybovaly s ní, barvy by se samy přepínaly a nebo by se lampička rozsvěcela a zhasínala pořád dokola. Z nočního výletu na toaletu by se potom stala nejspíš pěkná diskotéka. Ale vlastně, proč ne?

Noční LEGO světýlko je lehké a pro děti snadno přenosné.

Napájení je na 3 mikrotužkové baterie AAA. Pro dítko je bezpečná a také snadno přenosná. Nevadí ani, když spadne na zem. Vali se jednou podařilo shodit lampičku z poličky a i tento crash test v pohodě zvládla.  

LEGO noční světýlko, které jsme testovali, je 10násobně zvětšená klasická LEGO kostka. My jí doma říkáme jednička. A takové je i světýlko, které navíc pořídíte v 6 barvách pro kluky i holky.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.