Příprava na halloweenský den: tyhle strašidelné vychytávky vám nesmí chybět

Příprava na halloweenský den: tyhle strašidelné vychytávky vám nesmí chybět

14. říjen 2020

3 minuty čtení

S dětmi a jejich nástupem do školy a školky začaly být pro nás důležité i aktivity, které jsme dříve nějak přehlíželi. Každý rok kupujeme a vyřezáváme dýně, malujeme pavučiny s pavouky a připravujeme masky na halloweenský karneval. Letos to vypadá, že si strašidelný karneval uspořádáme jedině v soukromí. Inspirujte se našimi nápady a připravte si skvělý halloweenský den s vychytávkami od LEGA i u vás doma.

Halloween doma nebude nuda.

Buďte cool rodiče: proměňte váš dům ve strašidelný hrad

Vzhledem k nepředvídatelné situaci, která v Česku kvůli koronaviru tento podzim vládne, bude spousta společných dětských aktivit v podobě karnevalů, drakiád a halloweenských slavností nejspíš úplně zrušena. A tak jsem se rozhodla připravit pro Vali halloweenský podvečer u nás doma. Tady je několik her a aktivit, na které se chystáme: 

Strašidelné převleky 

Doma máme už několikátý rok černo-oranžový převlek „dýňové čarodějnice”. Vali ale letos chtěla být originální, a tak jsme vymysleli malou obměnu. Nakonec si vybrala ze skříně černé šaty a za vděk vzala čarodějnickým kloboukem.

I samotné přípravy budou děti bavit.

Masku jsme si kompletně připravili, ať jsme nachystané na Halloween, a doplnili ji ještě papírovou škraboškou, kterou si Valentinka s mou pomocí namalovala a sama vystřihla. Vybrali jsme dýni, ale jako jednoduchý halloweenský motiv dobře poslouží třeba i batman nebo lebka.

Výroba jednoduché škrabošky dopadla na jedničku.

Kdyby Váji nakonec přišel kostým moc obyčejný, mám v záloze ještě jeden kostýmový fígl: posbíráme ze skříně černé oblečení, z barevných papírů vystřihneme spoustu malých bubáků, kostlivců, pavouků nebo dýní a pomocí spínacích špendlíků je rozmístíme různě po oblečení. A super strašidelná maska bude na světě.

Tip pro vás: K masce dobře využijete i úložné LEGO hlavy. Vyrábí se v halloweenském designu lebky a dýně s obličejem. Děti je mohou nosit s sebou a představovat tak dýňového strašáka nebo kostlivce se sundavací hlavou. Do školy na halloweenský den je potom mohou vzít naplněné sladkostmi.

Dýňová LEGO hlava na bonbony, gumové upíří zuby nebo na pastelky.

Černá hodinka 

Tuhle zábavu má Vali nejraději: počkáme až se trochu setmí a uděláme si černou hodinku. Všude zhasneme světla a budeme si vyprávět strašidelné příběhy. Na svícení máme nachystané jen strašácké LEGO klíčenky, které jsou vybaveny LED světýlky.

Černá hodinka začíná.

Tip pro vás: Klíčenky se světýlky využijete i pro hledání strašidelného pokladu. Umístěte dětem po domě indicie na papírcích a doveďte je třeba k LEGO hlavě plné gumových upířích zubů nebo myší.

Strašidlácké klíčenky s LED světýlkem poslouží i mimo Halloween.

Malování na obličej 

Sada barviček na obličej má u nás doma své stálé místo. Využíváme je třeba na zkrácení dlouhé chvíle, když je Vali nemocná. Tentokrát ale místo motýla trénujeme malování pavučiny s pavoukem. Na internetu najdete spoustu inspirace. Mně se moc líbí i motiv Jacka Skellingtona z filmu Ukradené Vánoce. A zrovna toho skvěle doplníte LEGO hodinkami s kostlivcem.

Barvičky na obličej využijete po celý rok.

I tato halloweenská řada LEGO hodinek má rozdělávací pásky, které rozložíte na jednotlivé články. Díky tomu si může vaše dítko navrhnout barevnost náramku podle sebe. Navíc hodinky zvětšíte nebo zmenšíte – podle toho, jak velkou ručku vaše dítko má.

Strašidelné hodinky s vašimi dětmi porostou.

Tak vidíte, že Halloween doma nemusí být nuda.

Máte nějaké oblíbené strašidelné hry? Napište nám na naše facebookové stránky nebo Instagram a my z nich třeba na příští Halloween vytvoříme kompletní seznam tipů.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.