Roboti do ringu! Jak dopadl zápas robotických boxerů?

Roboti do ringu! Jak dopadl zápas robotických boxerů?

5. prosinec 2020

3 minuty čtení

Na začátku jsme měli stavebnici VEX Robotics od HEXBug s 600 dílky, a než jsme se nadáli, pod rukama nám vyrostli dva roboboxeři. Podívejte se, jak to vypadá, když se do sebe tihle mechaničtí drsňáci pustí v ringu.

Seznamte se s robo-tvrďáky od HEXBug

Z balení sestavíte dva robotické zápasníky. Každého z nich pohání 4 VEX motory, řídící jednotka a 6 baterek. Vy jako trenér robota ovládáte prostřednictvím aplikace VEX Pilot, kterou si stáhnete do chytrého telefonu nebo tabletu.

Roboty ovládáte prostřednictvím aplikace VEX Pilot, která je zdarma dostupná pro iOS i Android.

Už samotné stavění nás hodně bavilo, a když jsme pak viděli robotické boxery v akci, byli jsme unešení. Jsou to pořádní drsňáci. Přesto, že se pohybují jen na dvou kolech, jen tak nějaká rána je nerozhodí. Mají totiž zabudovaný gyroskop, který je vyvažuje.

Než gong oznámil první kolo, trochu jsme se rozcvičili a natrénovali pár úderů na prázdno. A pak už nás čekal boj naostro. Postavili jsme provizorní ring z krabic a knížek a zápas mohl začít.

Hurá do ringu!

Zápas jsme rozdělili na 5 kol, kdy každé mělo 2 minuty. Roboti boxovali hlava-nehlava, a to doslova. Cílem každého kola je totiž zasadit soupeři takovou ránu, že upadne nějaká součástka a většinou je to právě hlava, která odletí z ringu.

Nemusíte se bát, že je robot rozbitý, i když mu uletěla hlava. Tuto funkci má schválně a hlavu snadno nasadíte zpátky.

Po každém kole jsme našim robotickým svěřencům dali přestávku, aby se vydýchali. Zajeli každý do svého rohu, my jim nasadili hlavy a zápas mohl pokračovat.

Šampionem ringu se nakonec stala Vali a její červený roboboxer.

Mechaničtí zápasníci jsou určení dětem od 8 let, ale jistě si s nimi vyhraje nejeden tatínek nebo dokonce dědeček. Výhodou je, že jsou v balení hned dva roboti, takže jako dárek pro sourozence ideální.

Podívejte se na další videa na našem YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať už vám žádné video neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.