Kouzelný hlavolam Recent Toys Dynacube: vytvoříte až 100 různých tvarů

Kouzelný hlavolam Recent Toys Dynacube: vytvoříte až 100 různých tvarů

20. leden 2021

3 minuty čtení

Skvělé logické myšlení a výpočty vám ke hře s Dynacube nebudou nic platné, tenhle hlavolam totiž nemá řešení. Hlavu si budete lámat spíš tím, kterým směrem jím pohnete, abyste vytvořili další z neobvyklých tvarů. Zjistěte s námi, jak při hraní s Dynacube zapojíte představivost a kreativitu.

Dynacube – hlavolam bez pravidel

Dynacube je 16 pravidelných trojbokých hranolů spojených v jeden pás. Hranoly se snadno vzájemně překlápí, spojují či rozpojují. Díky tomu vznikne téměř 100 různých tvarů. Pro ty, kteří milují výzvy a zároveň nemají rádi pravidla, je Dynocube ta pravá hračka.

Jeden pás spojených trojúhelníkových hranolů umožňuje složit desítky tvarů.

Když jej Vali dostala poprvé do rukou, úplně ji pohltil. Myslím, že čím mladší dítě je, tím více má představivosti. A každé netouží po dosažení nějakého cíle. U Vali to bylo jasně vidět.

Děti od 7 let si s Dynacube procvičí jemnou motoriku a prostorovou představivost.

Bezstarostně skládala různé tvary a při každém nově objeveném s radostí v hlase volala: „Mami, mám další!“ Dynacube je na tohle skvělý, nemá vítěze ani jednoznačné řešení. Záleží jen na vás, jak si budete chtít hrát.

Pro soutěživé – skládejte na čas

S Vali jsme žádná pravidla neměli, protože tak ji to bavilo nejvíc. Pro soutěživé, máme ale pár tipů na hry.

Tip na hru: Hádejte, co vám vytvořené tvary připomínají. 

Skládání libovolných tvarů

Určete si časový limit stopkami nebo přesýpacími hodinami a zapisujte, kolik váš soupeř stihne vytvořit tvarů. Poté se vystřídejte a nakonec vyhodnoťte, kdo byl zručnější.

Skládání tvarů podle předlohy

V balení najdete návod s několika tvary. Stopujte, za jak dlouho všechny vyobrazené tvary stihnete poskládat.

Opičte se

Se dvěma hlavolamy si můžete hrát na tzv. opičení. Jeden nachystá tvar a ten druhý jej zopakuje v co nejkratším čase.

Hra: Vypadá to jako…

Při této variantě k prostorové představivosti přidáte i tu slovní. U každého tvaru se zeptejte, co ostatním připomíná. Uvidíte, že se pobavíte a za nejzajímavější nápad se můžete odměnit.

Neobvyklý design podpoří vaši fantazii.

Trénujte s Dynacube svou kreativitu

V dnešní době moderních technologií, kdy spousta z nás v každé volné chvíli kouká do telefonu, zkuste jít proti proudu. Noste Dynacube v kabelce nebo batohu. Při dlouhé frontě v obchodě, v čekárně u doktora nebo v MHD se bude hodit.

Skládání Dynacube jen tak je velký relax.

K rozcvičení pravé mozkové hemisféry vás příjemně povede i design na způsob optického klamu. Já se kvůli němu při skládání na pěknou chvíli zasekla. Takže pozor, Dynacube je vysoce návykový.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.