Bláznivý závod v bludišti: která HEXBug robotická myš dorazí dřív k sýru?

Bláznivý závod v bludišti: která HEXBug robotická myš dorazí dřív k sýru?

22. únor 2021

5 minut čtení

Už jste někdy viděli myší závody v bludišti? U nás jedny takové proběhly. Ale ne, neutekli nám neposední domácí mazlíčci. Testovali jsme robotické myšky od HEXBug, se kterými se pobaví děti i kočičí lovci. Podívejte se, jak robotické myšky dovádí v bludišti nebo prohání kočky.

Z repertoáru značky HEXBug jsme už vyzkoušeli různé robotické hračky. Tentokrát nás ale čekala jedna speciální, která není pro děti, ale pro čtyřnohé kočičí mazlíky. Jednalo se o robotickou myšku, a jelikož nejsme kočky, s testováním nám přišli pomoct chlupáči Pusheen a Sirius.

S testováním nám tentokrát pomohli naši kočičí kamarádi.

HEXBug robotické myšky: řídíte je vy, nebo nanobroučí technologie

Robotickou myš pořídíte v bílé nebo šedé barvě a ve dvou variantách. My jsme vybrali bílou robomyš na dálkové ovládání a šedou, která pobíhá jen tak sama. Kromě toho, že myš pohání baterky, je díky kožíšku a gumovému ocásku skoro k nerozeznání od skutečné.

Plastová ouška i oči vyrobili v HEXBug tak, aby byly pro chlupaté lovce bezpečné.

Šedá samojezdící myška má zespod gumové výstupky. Díky nim se pohybuje nepředvídatelně a utíká skoro jako její živé kolegyně. Na bříšku má tlačítko, kterým ji přepnete do režimu TLAPKA nebo LOV.

Při našem testování běhala myška chvíli po podlaze a pak se zastavila. Na útěk se dala znovu, až když po ní jeden z kočičích lovců šmátral tlapkou. Hra takhle pokračuje, dokud se kočička neunaví nebo nedojdou myšce baterky.

Ve druhém módu LOV myška nečeká, až ji bude mít kočka v merku, a chvíli po zastavení se zase rozjede. Takže kočka má pořád co na práci. Pokud se ale chcete do hry aktivně zapojit, sáhněte po myšce s ovladačem. 

Myška na ovládání se pohybuje na kolečkách a energii jí dodávají dvě baterky v bříšku a dvě v ovladači.

Samojezdící myš je skvělá, když chcete, aby se mazlíček pořádně vyřádil, ale vás čekají ještě povinnosti, třeba vaření nebo věšení prádla. Myšku bez ovladače necháte běhat samotnou a potom si užijete společný čas při mazlení, když budete oba odpočívat.

Naopak myška s ovladačem poslouží, když máte na hraní čas a náladu vy i vaše kočka. K prohánění mazlíčka klidně pusťte děti. Uvidíte, že to pro ně bude velká zábava a oba se u lovu myšky vyřádí.

Postavte bludiště z LEGA a vypusťte HEXBug myšky jako my

Když jsme vypustili všechny robomyši do improvizovaného bludiště, vypadlo to skoro jako v myším cirkusu. Jako motivaci jsme jim do cíle připravili kousek sýra a závod mohl začít. Cesta do cíle byla dost nekontrolovatelná, myšky se totiž neustále odrážely od mantinelů.

Do cíle jsme nakonec dopravili všechny myši a úspěšně unavili i naše kočičí kamarády. A přesně o to HEXBug myškám jde.

Podívejte se i na další videorecenze na našem YouTube kanále nebo rovnou klikněte na odebírat, ať už vám žádné video neuteče.

Dál čtěte:

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Seznamte se: na scénu přijíždí MoBot Fetch od HEXBug

Během minulých recenzí jsme se setkali už s několika roboty, ale žádný nebyl tak roztomilý jako tenhle. Jmenuje se Fetch a patří do zbrusu nové party MoBotů od HEXBug. Podívejte se, jak dopadlo naše seznamování a v čem kromě roztomilého kukuče Fetch vyniká.

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

LEGO maniaci vyráží na chatu se správnou výbavou

Víkend u babičky, na chatě nebo výlet na hrad Bouzov vyžaduje pořádnou přípravu. Zabalte si sváču, sluneční brýle, hřeben, žabky a pár kaček jako my do stylové LEGO výbavy. My sladili peněženku s toaletní taštičkou, boxem na svačinu, vakem na plavky i s LEGO batohem, do kterého jsme všechno sbalili. Mrkněte, jak nám chystání šlo.

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Vypustili jsme robotické ploštice HEXBug Beetle na závodní dráhu

Závodění nás prostě baví. A tím, že se s roboplošticemi HEXBug Beetle dobře známe, bylo načase, vypustit je na závodní dráhu. Zrovna tyhle robopotvůrky ale na akční běh moc neužije. Podívejte se sami, jak v netradičním překážkovém závodě obstály.